Denník N

Týždeň v práve Rada Procházku: Nehaňte súd môj

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

1. Pošepky. 2. Sú súdy zbytočné?. 3. Úloha sudcu v kontradiktórnom konaní.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Udalosti z oblasti práva komentuje ústavný právnik a bývalý poslanec NR SR Radoslav Procházka.

1. Pošepky

Najjednoduchšie a možno aj najrozumnejšie by bolo zostať ticho a alibizmus vydávať za pietu. Tá tu aj je, pretože celospoločenský rozmer týždeň starého rozsudku je druhoradý, prvoradou je osobná, súkromná tragédia pozostalých, ktorí majú úplne iný nárok na pohoršenie ako všetci ostatní.

Hádam to nebude pôsobiť domýšľavo, ale aj z bázne k ich strašnej ťažobe máme za to, že by bolo neúctivé si práve v tejto rubrike „nevšimnúť“, ako na prvom stupni dopadlo rozhodovanie o dokonaných vraždách Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Autorovi sa zdá mimoriadne nepravdepodobné, že by Alena Zsuzsová zosnovala tie vraždy sama, a mimoriadne pravdepodobné, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Týždeň v práve Rada Procházku

Komentáre

Teraz najčítanejšie