Denník N

Bratislava po 17 rokoch vytlačí z centra súkromnú parkovaciu firmu BPS Park

Parkovacia zóna BPS Park. Zdroj - BPS Park, a. s.
Parkovacia zóna BPS Park. Zdroj – BPS Park, a. s.

Magistrát hovorí, že uspel na súde v dlhoročnom spore o to, či môže súkromná firma vyberať parkovné v centre Bratislavy. Túto zónu chcú zapojiť do celomestského systému PAAS už od augusta. Firma sa chce mimosúdne dohodnúť.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Za parkovanie v historickom centre Bratislavy už čoskoro nebudete platiť súkromnej spoločnosti BPS Park. Aj tam by už malo platiť celomestské parkovanie PAAS.

Bratislava chce od augusta 2023 prebrať správu nad približne 3000 parkovacími miestami v Starom Meste, ktoré už takmer 17 rokov prevádzkuje súkromná spoločnosť, oznámili primátor Matúš Vallo (Team Bratislava) a starosta Starého Mesta Matej Vagač (kandidoval s podporou koalície Team Bratislava, PS).

Dobrý biznis v centre Bratislavy

Firma BPS park takmer 17 rokov vyberala parkovné v historickom centre, kde je tradične problém nájsť parkovacie miesto a ceny v podzemných garážach dosahujú až päť eur na hodinu. Zmluvu sa pokúšali neúspešne zrušiť viacerí predchádzajúci primátori aj starostovia už od roku 2009.

„Biznis model bol síce výnosný pre súkromného prevádzkovateľa, ale mimoriadne nevýhodný pre mesto a mestskú časť Staré Mesto,“ povedal Vallo.

Ostrovček v centre, kde platili iné pravidlá ako všade inde, nevyhovoval ani jeho obyvateľom.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Parkovanie v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie