Denník N

Pátranie po Maddie pokračuje aj po 16 rokoch. Poľka, ktorá sa za ňu vydávala, bola falošnou stopou

McCannovci s plagátom, na ktorom je odhadovaná podoba 10-ročnej Maddie. Foto - TASR/AP
McCannovci s plagátom, na ktorom je odhadovaná podoba 10-ročnej Maddie. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Britské dievča Madeleine McCannová je nezvestné už 16 rokov a prípad jej zmiznutia stále nie je vyriešený.

Po dlhšom čase sa však vyšetrovanie opäť rozbehlo a polícia tri dni prehľadávala priehradu v Portugalsku. Pátrala v oblasti, ktorá sa nachádza asi 50 kilometrov od prázdninového rezortu, odkiaľ v roku 2007 vtedy trojročná Madeleine za neznámych okolností zmizla.

Pátracia akcia sa konala z iniciatívy nemeckej polície, ktorá od roku 2020 podozrieva z vraždy dievčaťa svojho občana. Okolnosti jedného z najznámejších prípadov zmiznutia dieťaťa v Európe sú aj po mnohých rokoch nejasné.

Portugalská, britská a nemecká polícia hľadajú Madeleine od mája 2007, keď bez stopy zmizla z prenajatého prázdninového bytu v portugalskej oblasti Algarve. Tam bola s rodičmi a mladšími súrodencami na prázdninách.

Počas aktuálneho pátrania polícia prehľadávala priehradu a jej okolie asi 50 kilometrov smerom do vnútrozemia od plážového rezortu Praia da Luz, kde vtedy britská rodina oddychovala. Rovnakú oblasť už úrady prehľadali v roku 2008, vtedy v nej však našli iba pozostatky

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie