Denník N

300 slov z MS: Cesta bolesti od Košíc po Helsinki. Švajčiari opäť zlyhali a Slovensko sa pýta, čo s Rusmi na olympiáde

Foto – AP
Foto – AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Veľká generácia generujúca veľké sklamania. Tak hodnotia švajčiarske médiá štvrťfinálovú prehru 1:3 s Nemeckom, po ktorej Švajčiarsko opäť na MS nezabojuje o medaily, aj keď podľa výkonov v základnej skupine patrilo k favoritom na zlato.

„Jeden z najsilnejších tímov sa v momente pravdy opäť roztopil ako sneh na slnku,“ píše portál He Shoots He Scores a spomína historické sklamanie, nemecký komplex či tvrdý náraz do múru, ktorý Švajčiari sami postavili.

Rozčarovanie v krajine je veľké a pri pohľade do minulosti celkom pochopiteľné. Ide už o štvrté majstrovstvá sveta v rade, na ktorých Švajčiari vypadli vo štvrťfinále, rovnako vo štvrťfinále skončili aj na posledných olympijských hrách.

Rovnako ako tento rok aj vlani Švajčiari vyhrali skupinu, no na postup to nestačilo, v roku 2021 pre zmenu vypadli s Nemeckom, aj keď boli favoritmi. Práve proti Nemcom sa Švajčiarsku dlhodobo nedarí a s rovnakým súperom vypadli aj na OH 2018 v Pjongčangu.

Na posledných majstrovstvách sveta pred pandémiou v roku 2019 vo štvrťfinále v Košiciach smolne vypadli s Kanadou, keď dostali vyrovnávajúci gól na 2:2 sekundu pred koncom a potom prehrali po predĺžení.

Hlavným vinníkom má byť tréner Patrick Fischer, ktorého tím akoby v kľúčových chvíľach strácal hernú kvalitu aj víťaznú mentalitu. Kritika sa nepriamo dotkla aj utorkového zápasu Švajčiarska s Lotyšskom, v ktorom Fischer šetril kľúčových hráčov, pretože tímu o nič nešlo, a výsledkom bola prehra. Po nej sa s turnajom rozlúčilo Slovensko.

Že bol utorkový krok Švajčiarska chybou a napokon mohol tím pripraviť aj o štvrťfinálovu výhru, si myslí aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie