Denník N

Nech Ramsay povie, či je unavený. Zaslúži si, aby sme sa s jeho odvolávaním neponáhľali

Craig Ramsay po prílete z Rigy do Bratislavy. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Craig Ramsay po prílete z Rigy do Bratislavy. FOTO TASR – Jaroslav Novák

Športový komentár.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Po našom vypadnutí na majstrovstvách sveta sme v slovenských médiách narátali minimálne tri komentáre, ktorých myšlienkou bolo, že Craig Ramsay by mal na slovenskej lavičke skončiť. Opakujúcimi sa argumentmi bolo, že má 72 rokov, vyzeral unavene a slovenskému tímu chýbala iskra.

Má 72 rokov

Ramsay má presne o jeden rok a tri mesiace viac ako na olympiáde v Pekingu, kde so slovenskými hokejistami získal bronzové medaily a bol považovaný za hrdinu. 72 rokov nie je na trénera málo, ale to nebolo ani 66 rokov, ktoré mal, keď pred šiestimi rokmi prišiel na Slovensko. Posudzujme jeho prácu podľa toho, čo spravil, nie podľa veku.

Vyzeral unavene

Tento argument je veľmi nekonkrétny. Ramsay bol vždy pokojný typ trénera, ktorý na hráčov nekričal ani nerobil na lavičke výrazné gestá. Už po prvých majstrovstvách sveta povedal, že sa cítil unavený, pretože je to veľmi náročný turnaj, kde sa hrá veľa zápasov v krátkom čase. Aj preto sa naučil, že musí dať dôveru svojim asistentom a viaceré veci na nich delegovať.

Veta „vyzeral unavene“ podsúva, ako by si úplne neplnil svoje povinnosti. Nebol som osobne na predošlých šampionátoch, tak úroveň jeho energie neviem úplne porovnať, ale v Rige dával o pol dvanástej večer po vypätých zápasoch duchaplnejšie odpovede ako 99 percent respondentov naprieč športmi a vekovými kategóriami. Prácu s ním si naďalej pochvaľoval každý z hráčov, ktorého sme sa na to opýtali. To je oveľa dôležitejšie ako obrázok na Zomri, kde si berie cukrík či tabletku.

Niektorí si do Ramsayho projektujú niečo, čím nikdy nebol. Keď hráme zle, zrazu z neho chceme hulváta, ktorý po hráčoch začne kričať. Po zápase s Kazachstanom dostal Pavol Regenda v mixzóne otázku:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie