Denník N

Trumpizmus bez Trumpa? DeSantis spustil kampaň do Bieleho domu a hneď vyvolal rozpaky

Ron DeSantis a Donald Trump. Foto - TASR/AP
Ron DeSantis a Donald Trump. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Streda mala byť veľkým dňom Rona DeSantisa, ktorý počas živého vysielania na Twitteri po mesiacoch špekulácií ohlásil prezidentskú kandidatúru.

Namiesto toho sa viac hovorilo o technických problémoch, ktoré sprevádzali jeho živé vysielanie s majiteľom sociálnej siete Elonom Muskom. Začalo sa o dvadsať minút neskôr a niektoré pasáže nebolo dobre počuť. Postupne sa odpojili státisíce divákov.

Z DeSantisa si preto robil žarty Joe Biden aj jeho najväčší súper v republikánskych primárkach Donald Trump. Floridský guvernér napriek tomu už za prvý deň oficiálneho začiatku kampane vyzbieral na daroch viac než osem miliónov dolárov.

O DeSantisovi mnohí hovoria, že ponúka „trumpizmus“ bez Trumpa. V mnohých témach vrátane covidu či interrupcií je ešte radikálnejší ako bývalý americký prezident.

Republikáni majú problém

Má DeSantis šancu získať republikánsku prezidentskú nomináciu?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americké voľby 2024

Donald Trump

Svet

Teraz najčítanejšie