Denník N

Majstrovstvá sveta sú čoraz slabšie. Prečo hokej potrebuje Svetový pohár

Mikko Rantanen bol najväčšou hviezdou NHL na MS v Tampere a Rige. Foto - TASR/AP
Mikko Rantanen bol najväčšou hviezdou NHL na MS v Tampere a Rige. Foto – TASR/AP

Športový komentár Mateja Ondrišeka.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V semifinále hokejových majstrovstiev sveta uvidíme zápasy Kanada – Lotyšsko a USA – Nemecko. So všetkým rešpektom voči Lotyšom – ich bojovnosť a príbeh outsidera sú inšpiratívne – to pôsobí ako najmenej zaujímavé semifinále, aké si pamätám.

Kanada a USA majstrovstvá sveta roky neberú úplne vážne a aj tentoraz na ne poslali výbery, z ktorých by sa sotva niekto dostal do najsilnejšej možnej olympijskej nominácie – autorov odhad je, že iba Alex Tuch do tej americkej.

Nemci na turnaji tiež hrajú bez svojich dvoch najväčších hviezd NHL Leona Draisaitla a Tima Stützleho a Lotyši v NHL žiadnu hviezdu nemajú.

Pokračuje tak trend slabo obsadených medzinárodných turnajov, ktorý sa zintenzívnil po pandémii. Z pohľadu nezaujatého diváka tento rok vyložene nenadchol ani jeden zo štyroch štvrťfinálových zápasov.

Poďme si v krátkosti zrekapitulovať, čo sme v nich videli:

  • Česi podali proti USA na svoje pomery až nedôstojný výkon, keď

    Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie