Denník N

Komentátori Denníka N: Poslanci sa zľakli sami seba a povedali dosť

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Robert Fico je nebezpečný a treba o tom hovoriť. To, čo povedal o Kočnerovi, môže prinútiť demokratických voličov ísť k voľbám, napriek Matovičovi, hovoria v podcaste V redakcii Konštantín Čikovský a Filip Obradovič.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Skončil sa druhý týždeň vlády odborníkov. Ako sa podľa vás zatiaľ darí Ľudovítovi Ódorovi ako premiérovi? 

Konštantín Čikovský: Zatiaľ sa mu darí neprekvapivo dobre. Každá nová vláda má nejakú podporu verejnosti, pretože to je niečo nové a zaujímavé. Za ten týždeň sa nedá až tak veľa pokaziť. Ale aj celkovo z toho, čo vidíme, môžeme povedať, že sa im darí. Chceli vyzerať ako tí pokojnejší a serióznejší, ktorí nemajú ambíciu robiť stranícku politiku alebo predvolebnú politiku, ale majú ambíciu krajine pomôcť, aby sa mohla sústrediť na voľby a aby štát za ten čas fungoval.

Napĺňa sa objednávka z Prezidentského paláca na upokojenie situácie?

Filip Obradovič: Podľa mňa je to aj o tom, aké si dal človek od tejto vlády očakávania. Lebo ak sa pozrieme do parlamentu, divočina neprestala – naopak, v týchto dňoch kulminuje. Z tohto pohľadu sa situácia neupokojila, ale určite áno z pohľadu vlády, exekutívy a toho, ako sa štát riadi. Súhlasím, že celá vláda na čele s Ľudovítom Ódorom ukazuje, že jej členovia sú nielen nadpriemerne vzdelaní, ale veľmi sviežo pôsobí pokoj, ktorý z nich sála. Hlavne tá erudovanosť a že vôbec nemajú ambíciu súťažiť s politickými lídrami, ktorí sú v parlamente.

Pán Ódor je podľa prvého prieskumu Ipsosu štvrtý najdôveryhodnejší politik, ale on s nikým nesúťaží. Mal by byť v takomto prieskume? 

Obradovič: Mne osobne by nechýbal, keby tam nebol. Po 30. septembri, niekedy v októbri Ľudovít Ódor už nebude politikom – z tohto pohľadu asi nemá prieskum veľkú váhu. Ale keď sa na to pozrieme bližšie, aj z pohľadu toho, ako voliči vnímajú vládu a samotného nového premiéra, tak je to celkom dobrý ukazovateľ toho, či bolo dobré vymenovať úradnícku vládu. Má pomerne slušnú podporu aj od voličov strany Hlas alebo Smer.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ľudovít Ódor

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie