Denník N

Verstappena nezastavil dážď ani kontakt s bariérami, Ocon ukončil 27 rokov čakania

Max Verstappn. Foto - Martin Trenkler
Max Verstappn. Foto – Martin Trenkler

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Veľká cena Monaka priniesla druhý najväčší náskok monopostu Red Bullu pred najbližším súperom v cieli. Max Verstappen mal na druhého Fernanda Alonsa z Aston Martinu náskok 27,9 sekundy.

Väčší náskok mal len v úvodných pretekoch sezóny v Bahrajne pred tímovým kolegom Sergiom Pérezom.

Zrejme zlomovým okamihom na Verstappenovej ceste za 39. triumfom v F1 bola sobotná kvalifikácia, ktorá býva v prípade Monaka často rozhodujúcou časťou víkendu. Holanďan si svoju 23. pole position v F1 vybojoval v samom závere, keď o približne osem stotín sekundy zdolal Alonsa.

Nezastavil ho ani moment, pri ktorom sa predným kolesom pomerne výrazne obtrel o bariéru. Holanďan sa v počte kvalifikačných víťazstiev dostal historicky na trináste miesto práve pred Alonsa a na dvanásteho Nelsona Piqueta stráca už iba jedno.

Po pretekoch v Monaku má Verstappen v poradí o majstrovský titul 39-bodový náskok pred Pérezom, na ktorého sa doťahuje Alonso. Dostávame sa do fázy, keď zdramatizovaniu boja o titul nemusí pomôcť ani prípadné Verstappenovo vypadnutie.

V texte sa dozviete:

  • že nebyť dažďa, bolo by to Monako ako každé iné;
  • že Ferrari opäť zlyhalo;
  • aký je rozdiel medzi stratégmi Red Bullu a Ferrari;
  • čo sa po 27 rokoch podarilo Estebanovi Oconovi.

Vzruch priniesol až dážď

V prvých piatich pretekoch sezóny sme v F1 videli celkovo 157 úspešných

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boxová ulička

Formula 1

Motorizmus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie