Denník N

Chaos, babráctvo, totalita. V roztrieštenom parlamente sa do seba znova pustili politici bývalej koalície

Igor Matovič. Foto - TASR
Igor Matovič. Foto – TASR

Igor Matovič o Eduardovi Hegerovi povedal, že urobil to, k čomu nepristúpil ani Mečiar a Danko. Odsunutím zákonov z dielne OĽaNO mu podľa jeho slov „nabili v kampani“.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Poslancom Smeru v pondelok dopoludnia stačilo ticho sedieť v parlamentnej sále a sledovať, ako sa politici bývalej koalície – ktorá pred tromi rokmi nastúpila s ústavnou väčšinou, no nedokázala dovládnuť do riadnych volieb – zase hádajú medzi sebou.

Tentoraz boli v centre sporu Igor Matovič a jeho OĽaNO na jednej strane, na tej druhej Demokrati Eduarda Hegera a čiastočne aj SaS.

Téma? Parlamentné procedúry. OĽaNO sa pokúsilo minulotýždňové rozhodnutie väčšiny parlamentu odsunúť hlasovanie o desiatkach prerokovaných zákonov až na júnovú schôdzu zvrátiť zvolaním mimoriadnej schôdze, kde sa malo o zákonoch rozhodovať.

Zatiaľ neúspešne, neprezentoval sa dostatok poslancov. Igor Matovič svojich politických konkurentov nešetril. Ich postup označoval za totalitu, po ktorej nesiahli ani Vladimír Mečiar či komunisti.

Naopak, SaS a Demokrati upozorňovali na „klasické babráctvo“ poslancov OĽaNO, ktorí chceli rokovať aj o zákonoch bývalej poslankyne Miriam Šutekovej, ktorá po nástupe úradníckej vlády a návrate Veroniky Remišovej do parlamentu ako náhradníčka z Národnej rady vypadla.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Demokrati

OĽaNO

SaS

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie