Denník N

Pod slnkom Jany Shemesh: Rodičovský dôchodok odhalil problém – čo by o dospelých deťoch (ne)mali vedieť ich rodičia

Ilustračné foto. Zdroj - Jumpstory
Ilustračné foto. Zdroj – Jumpstory

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

boli ste už v situácii, keď ste z úcty k niekom blízkemu celkom nevedeli, ako mu naznačiť, že prekračuje hranice? Asi ste sa pritom necítili pohodlne a špekulovali ste, ako to urobiť tak, aby ste mohli byť samým sebou a zároveň nezranili niekoho, kto tejto túžbe celkom nerozumie.

Niekedy tým človekom môže byť rodič dospelého dieťaťa, o čom píšem v téme týždňa.

V dnešnom diele si môžete prečítať aj o tom, ako sa z prípadu desaťročného znásilneného dievčaťa v Ohiu stal politický boj a ako na to doplatila jeho gynekologička.

Vo filmovom tipe sa dozviete, ako je to s falošnými obvineniami zo sexuálnych útokov.


Téma týždňa: Ako rodičom slušne povedať, že do tohto ich nič nie je 

Sú deti, ktoré nechcú, aby ich rodičia vedeli, koľko zarábajú, koľko míňajú a koľko majú nasporené.

45-ročná Marika, ktorá toto všetko pred rodičmi úspešne tajila viac ako 25 rokov, je preto veľmi nahnevaná na to, že jej mama (otec zomrel nedávno) si teraz podľa rodičovského dôchodku môže urobiť pomerne jasný obraz o tom, ako na tom je.

„S našimi som sa o peniazoch nechcela nikdy baviť preto, lebo oni mali národný šport z porovnávania mňa a mojich dvoch sestier s našimi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Interrupcie

Pod slnkom Jany Shemesh

Rodičovstvo

Životy žien

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie