Denník N

Štát vyhral spor o Bašternákove byty, ktoré pred odsúdením previedol na rodičov

Ladislav Bašternák na súde v roku 2018. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ladislav Bašternák na súde v roku 2018. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ladislav Bašternák pred svojím odsúdením obdaroval príbuzných aj známych. V prípade troch bratislavských bytov, ktoré dostali Bašternákovi rodičia, zatiaľ štát vyhral. Rozhodnutie okresného súdu nie je právoplatné.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ladislavovi Bašternákovi napokon neprejdú tak ľahko prevody majetku, ktoré robil krátko pred svojím odsúdením za daňové podvody. Právoplatne odsúdený daňový podvodník, ktorý sa stal známym ako „náš človek“ Smeru, prehral prvý zo šiestich sporov so štátom o majetok.

Sudkyňa Okresného súdu Bratislava I Zuzana Moťovská Dobošová rozhodla, že tri bratislavské byty aj s pivnicami a garážami, ktoré Bašternák daroval pred svojím odsúdením rodičom, musia vydať do konkurznej podstaty. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Ak by rozsudok potvrdil aj krajský súd, znamenalo by to, že jeden byt vo Five Stars Residence v centre Bratislavy a dva byty v časti Vinohrady by skončili v konkurze. Nasledovala by ich dražba a štát by ich takto speňažil. To môže trvať ešte niekoľko rokov.

Bašternák začal prepisovať svoj majetok na príbuzných a blízkych po tom, ako ho vyšetrovateľ

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ladislav Bašternák

Slovensko

Teraz najčítanejšie