Denník N

Týždeň v zdraví: Môžem z cukrovky 2. typu vyzdravieť? Viete, čo vás čaká po operácii kolenného kĺbu? Je ADHD spektrálna porucha?

Foto - JumpStory
Foto – JumpStory

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

V dnešnom vydaní sa môžete dočítať:

  •  či môže byť diabetes mellitus reverzibilný;
  •  čo všetko vás čaká po operácii kolenného kĺbu;
  •  aké rôzne podoby môže mať ADHD.

Môže byť diabetes 2. typu reverzibilný?

Ak odhliadneme od genetických predispozícií, môžeme bez škrupulí považovať diabetes 2. typu za chorobu nezdravého životného štýlu. Zamysleli ste sa ale niekedy nad tým, či tento stav môže byť reverzibilný?

Teda ak celý proces dáme do vratného reverzibilného módu, alebo ak chcete spätného chodu, ak to dáme naopak, bude to aj fungovať naopak? Stane sa v zmysle definície reverzibilného procesu to, že sledovaný systém sa po zaradení spiatočky vráti do pôvodného stavu? Ak pri cukrovke funguje

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Duševné zdravie

Týždeň v zdraví

Každý utorok v prinášame najdôležitejšie informácie o zdraví, prevencii ochorení, ale aj praktické rady, ako sa pohybovať v slovenskom zdravotníctve a ako dostať to, na čo máte nárok. Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

Zdravie

Teraz najčítanejšie