Denník N

Matovičovho poslanca s funkciou v Tipose Heger nedoriešil. Ostalo to na novom ministrovi financií

Poslanec OĽaNO Erik Ňarjaš. Foto N - Tomáš Benedikovič
Poslanec OĽaNO Erik Ňarjaš. Foto N – Tomáš Benedikovič

Eduard Heger skončil vo vláde skôr, než vymenil kritizovaného poslanca OĽaNO Erika Ňarjaša v predstavenstve Tiposu. Do národnej lotérie ho bez konkurzu priamo dosadil Igor Matovič, keď sa lúčil s funkciou ministra financií.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Poslanec OĽaNO Erik Ňarjaš vydržal vo vplyvnej funkcii v národnej lotérii Tipos dlhšie než na čele vlády Eduard Heger, ktorý ho kritizoval, no otáľal s jeho výmenou.

Kým Heger už prišiel o pozíciu predsedu vlády a poverenia viesť ministerstvá zdravotníctva a financií a stal sa z neho radový poslanec, Ňarjašovi okrem poslaneckého miesta ostáva funkcia člena predstavenstva Tiposu.

Na zasadnutí tohto riadiaceho orgánu štátnej akciovky bol aj v utorok.

Funkciu mu dal Matovič

Ňarjaša do Tiposu v decembri dosadil líder OĽaNO Igor Matovič, keď sa lúčil s pozíciou ministra financií a presúval sa do poslaneckej lavice. Spravil tak deň pred svojím odchodom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Igor Matovič

OĽaNO

Slovensko

Teraz najčítanejšie