Denník N

Medzi učiteľmi sú aj antivaxeri či priaznivci Putina. Ak neučia opití, škola si s nimi nevie poradiť

Niektorých učiteľov bolo možné stretnúť aj na nedávnych takzvaných pochodoch za mier, čo boli fakticky pochody za ukrajinskú kapituláciu. Foto N - Tomáš Benedikovič
Niektorých učiteľov bolo možné stretnúť aj na nedávnych takzvaných pochodoch za mier, čo boli fakticky pochody za ukrajinskú kapituláciu. Foto N – Tomáš Benedikovič

Minister školstva dal po zverejnení prípadu učiteľa Laurinca z Občianskeho tribunálu najavo, že žiadne „zázračné riešenie“ štát nevymyslí.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V Žilinskom kraji pôsobí na jednej zo základných škôl učiteľka, ktorá počas pandémie aktívne bojkotovala väčšinu štátom nariadených opatrení. „Nenosila rúško, pretože verila, že ju proti covidu chráni prívesok na baterky,“ rozprával vlani Denníku N jej riaditeľ.

V Prešovskom kraji poznáme identitu učiteľa občianskej náuky, ktorý do školy nosil tričko s Vladimirom Putinom a na vyučovaní vysvetľoval, že za ruskú agresiu môže Západ.

„Keď som po ňom prevzal triedu, tak pätnásť zo šestnástich žiakov verilo, že Rusko malo právo zaútočiť na Ukrajinu,“ opisoval výsledky jeho pedagogického pôsobenia kolega zo školy.

Do tretice: Na Spojenej škole v Poltári ďalej pracuje učiteľ angličtiny Peter Bíro, ktorý vo februári na takzvanom pochode za mier napadol študenta Matúša Géča za to, že si priniesol ukrajinskú vlajku. „Prišiel za mnou aj po skončení pochodu a dal mi päsťou do tváre. Netrafil ma, takže mi veľmi neublížil,“ rozprával Géč.

Jedinou sankciou za napadnutie človeka na verejnom priestranstve bolo napomenutie od riaditeľa a poriadková pokuta desať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Školstvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie