Denník N

Traja Česi ponuku z KHL odmietli, Podkonický to prijal a Slovan mu ešte aj zatlieskal

Andrej Podkonický vymenil Slovan za ruský Omsk. Foto – TASR/Ján Krošlák
Andrej Podkonický vymenil Slovan za ruský Omsk. Foto – TASR/Ján Krošlák

Športový komentár.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tak už máme v KHL aj trénera. Andrej Podkonický, ktorý robil päť rokov asistenta Craigovi Ramsaymu v slovenskej reprezentácii, bude asistentom v ruskom Avangarde Omsk.

Keď to trochu preženieme, ide o ďalší krok k budovaniu „alternatívnej“ slovenskej reprezentácie len z hokejistov hrajúcich v Rusku.

Vlani hralo v KHL deväť slovenských hokejistov, z ktorých piati už predĺžili zmluvy, čím dali najavo, že je im vo vojnovom Rusku dobre.

Sú to brankári Patrik Rybár a Adam Húska, obranca Michal Čajkovský, útočníci Michal Krištof a Adam Liška.

Je pravdepodobné, že ďalší slovenskí hokejisti v KHL ešte do začiatku sezóny pribudnú, a Podkonického prípad ukazuje, že dôvody sú tri:

  • Slovákom nesmrdia peniaze, ktoré Česi, Fíni či Švédi odmietajú a ktoré Lotyši nazývajú krvavými peniazmi;
  • slovenská verejná mienka hovorí, že hrať v KHL je v poriadku;
  • hokejové osobnosti sú buď ticho, alebo ruskú agresiu zľahčujú; k Michalovi Handzušovi sa v morálnom postoji veľa ľudí z hokejového prostredia nepridalo.

Šatan je ticho, Hrubého Slovan rád vezme Podkonického späť

Podľa prieskumu, ktorý si nechal vypracovať Plus jeden deň, len 21 percent Slovákov schvaľuje zákaz hráčov z KHL v reprezentácii. Proti nemu je 58 percent opýtaných a 21 percent sa k téme nevie vyjadriť.

Dôvodom, prečo by hráči z KHL nemali hrať v reprezentácii, sme sa venovali viackrát, prečítať si ich môžete napríklad tu:

Niekto si povie, že ak je na Slovensku väčšina ľudí, ktorým hráči z KHL v reprezentácii neprekážajú, možno sa mýlia tí ostatní. Lenže potom by sa mýlili aj Fíni, Švédi, Česi, Lotyši či Francúzi. Naozaj si niekto myslí, že sa všetky vyspelé európske demokracie mýlia, len my Slováci sme to celé geniálne prekukli?

Hokejový redaktor českého denníka Sport Ondra Kuchař napísal na Twitter, že ponuku od Omska dostali aj traja českí tréneri, no

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

KHL

Vojna na Ukrajine

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie