Denník N

Dve ženy v domácnosti a jedna sekera, starnúci Indiana Jones a ďalšie tipy na dobré seriály

Elizabeth Olsen v seriáli Láska a smrť. Foto - HBO Max
Elizabeth Olsen v seriáli Láska a smrť. Foto – HBO Max

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V dnešnom výbere z ponuky streamovacích služieb sa zameriame na temné zákutia ľudskej psychiky, vzťahové problémy a dospievanie mladých ľudí s inakosťou.

Beef – Netflix

Beef je určite jeden z najlepších seriálov, ktorý za posledné týždne pribudol na Netflixe. No keď som ho odporučila svojim kolegom a kamarátom, niektorí ho nedokázali dopozerať do konca. A je to veľká škoda. Môže síce zo začiatku vyznieť dosť negatívne až frustrujúco, no keď mu dáte šancu, na konci sa môžete tešiť na vzácnu katarziu.

O čom seriál je? Z obyčajnej zvady dvoch vodičov na parkovisku sa vyvinú preteky v štýle, kto vymyslí najlepší plán pomsty. On je lúzer bez práce i peňazí, ona milionárka. Spája ich to, že obaja majú ázijské korene, a ešte agresia, ktorá v obidvoch drieme pod povrchom. Keď konečne dajú priechod svojmu hnevu a frustrácii, je z toho gejzír tých najhorších emócií, aké si len dokážete predstaviť. No napriek tomu postupne zisťujú, že hoci každý z nich je nešťastný trochu inak, v skutočnosti majú k sebe oveľa bližšie, než si zo začiatku mysleli.

V hlavných úlohách excelujú výborní Steven Yeun a Ali Wong, ktorú sme doteraz vídali skôr v komediálnych úlohách.

Láska a smrť (Love & Death ) – HBO Max

Začína sa to ako obyčajný pomaly plynúci príbeh o znudenej žene v domácnosti z malého amerického mesta, ktorá sa rozhodne – naozaj racionálne rozhodne – ozvláštniť svoj stereotypný život románikom. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa to nedialo koncom 70. rokov v konzervatívnom prostredí protestantských rodín, pre ktoré je jediným rozptýlením nedeľná omša.

Candy Montgomery (Elizabeth Olsen) si navyše vyberie za objekt svojich túžob

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Duševné zdravie

Mladí

Seriály

Vzťahy

Kultúra, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie