Denník N

Foo Fighters po smrti bubeníka prekonali smútok a nahrali jeden zo svojich najlepších albumov

Americká skupina sa na novinke But Here We Are vyrovnáva so stratou spoluhráča Taylora Hawkinsa.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Na prvý pohľad vyzerajú ako skupina starých kamarátov, ktorí sa stretnú v garáži raz za mesiac, vypijú zopár pív a na pobavenie si zahrajú nejaké coververzie, prípadne vlastné pesničky, ktoré vymysleli pred rokmi. No v skutočnosti sú jednou z najúspešnejších rockových kapiel súčasnosti.

Lenže tento krásny rokenrolový príbeh partie okolo speváka a gitaristu Dava Grohla sa už, bohužiaľ, nezaobíde bez tragédie. Vlani Foo Fighters nečakane prišli o bubeníka. Jeho smrť zamávala celým rockovým svetom – Taylor Hawkins totiž nebol človekom, ktorý by hazardoval so svojím životom ako iné hviezdy v minulosti. Jeho telo jednoducho nezvládlo náročný život so všetkými nástrahami, ktoré číhajú na hudobníkov.

Môj brat

Podobne ako teraz, aj pred tromi dekádami musel Grohl čeliť podobne ťažkej kríze, keď sa zabil Kurt Cobain a jemu sa rozpadol celý dovtedajší život. Nevedel, čo ďalej, jeden čas rozmýšľal, že bude

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie