Denník N

Pod slnkom Jany Shemesh: Ako sa môžu cítiť dievčatá vo svete, kde chlapci obdivujú Andrewa Tatea 

Andrew Tate. Foto - tate_inspire/TikTok
Andrew Tate. Foto – tate_inspire/TikTok

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

každá generácia zažije súperenie medzi pokrokom a starým svetom. Vzniká z toho napätie a sú ľudia, ktorí z tohto pomyselného súboja vyjdú ako porazení alebo – presnejšie – sa tak cítia.

V téme týždňa píšem o tom, ako celkom mladí chlapci rebelujú tým, že sa držia „tradičného“ pohľadu na úlohu mužov a žien, aký im ponúka muž obvinený z obchodovania s ľuďmi a z násilia proti ženám.

Aj v televíznom tipe prinášam príbeh o tom, ako sa pred viac ako päťdesiatimi rokmi v časopise Newsweek silou-mocou držali starých konceptov a názorov na to, čo môžu a nemôžu ženy, až sa to skončilo na súde.

Profil senátorky Dianne Feinstein tiež ukazuje, že privilégiá sú železná košeľa a že nie každý politik a každá politička majú odísť, ak už ďalej nevládzu slúžiť svojmu voličstvu.


Téma týždňa: Dievčatá a chlapci, ktorí ich prirovnávajú k autám

Kolega Vlado Šnídl sa rozprával so stredoškolákmi z Trnavského kraja, ktorí na tričku nosia influencera Andrewa Tatea a súhlasia s mnohými jeho názormi na ženy, cítia sa ohrození feministkami aj LGTBI+ ľuďmi. Vidia v ňom rebela, ktorý sa nebojí hovoriť svoje názory. Škoda len, že nevideli jeho nedávne interview v BBC, kde zbabelo poprel niektoré zo svojich výrokov s tým, že ich nikdy nepovedal.

Článok som si prečítala s veľkým záujmom, lebo mám doma 16-ročné dievča, rovesníčku týchto chlapcov. Viem, že aj v jej triede sú chlapci s takýmito názormi, hoci žijeme v inej krajine; a viem aj od svojich známych, ktorí tiež žijú v zahraničí, že tam je situácia podobná.

Skrátka, Tate s pomocou sociálnych sietí zasiahol obrovskú a z hľadiska socioekonomických charakteristík aj svetonázoru rôznorodú skupinu mladíkov, ktorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Mladí

Pod slnkom Jany Shemesh

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie