Denník N

Chodil za ním Chomsky, vydieral Billa Gatesa. Nové detaily o živote a smrti predátora Epsteina

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Od smrti sexuálneho delikventa Jeffreyho Epsteina, ktorého našli mŕtveho vo väzenskej cele, uplynú v auguste štyri roky. Napriek tomu až teraz verejnosť získava presnejšiu predstavu o momentoch, ktoré predchádzali jeho samovražde.

Ukazuje sa, že za jeho značným bohatstvom a spoločenským vplyvom mohlo byť aj vydieranie mužov, ktorým buď pomohol sprostredkovať sexuálny styk s mladistvými ženami, alebo vedel o ich mimomanželských vzťahoch – ako napríklad v prípade Billa Gatesa.

Nové informácie sú na svete vďaka neústupnosti novinárov, ktorí po okolnostiach Epsteinovej smrti celý čas intenzívne pátrajú.

Reportéri agentúry AP sa až teraz dostali k štyrom tisícom strán dokumentácie, o ktorú žiadali americké úrady tak dlho, až sa museli obrátiť na súd a argumentovať zákonom o slobodnom prístupe k informáciám.

Investigatívni reportéri denníka Wall Street Journal zase prinášajú zistenia o ľuďoch, s ktorými sa Epstein v posledných rokoch stýkal a ktorých hostil vo svojich opulentných rezidenciách a na jednom z Panenských ostrovov.

Dostali sa totiž k jeho kalendáru, kde mal stretnutia zaznamenané, aj k emailovej komunikácii.

Tvrdil, že volá mŕtvej matke

Neznášal oranžovú uniformu, ktorú musel ako väzeň nosiť. Sťažoval sa, že sa k nemu správajú ako k zločincovi, pritom sa vraj vo väzení správal slušne. Nedokázal vydržať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Sexuálne zneužívanie

Svet

Teraz najčítanejšie