Denník N

Videla som plakať Ukrajinky, hovorí Schmiedlová. Na Roland Garros skončila dobrým výkonom

Anna Karolína Schmiedlová. Foto TASR/AP
Anna Karolína Schmiedlová. Foto TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová skončila na Roland Garros v osemfinále. So šiestou nasadenou Američankou Coco Gauffovou prehrala v pondelok podvečer na najväčšom dvorci Philippa Chatriera 5:7, 2:6. Gauffovú vo štvrťfinále čaká svetová jednotka Iga Świąteková, s ktorou vlani prehrala vo finále 1:6, 3:6.

28-ročná Schmiedlová dosiahla najväčší úspech v kariére. Za postup do osemfinále dostane 240-tisíc eur pred zdanením a v rebríčku by sa mala posunúť zo stého miesta zhruba o 24 miest. V jeho live verzii jej v pondelok večer patrilo 76. miesto.

Schmiedlová pred zápasom vysvetlila, prečo sa v prvom kole proti Ruske Veronike Kudermetovovej obliekla do ukrajinských farieb.

V Košiciach cítiť, že vojna je blízko

Schmiedlová na turnaji zaujala nielen tenisovými výkonmi, ale aj podporou Ukrajiny. Pred zápasom s Gauffovou o tejto téme hovorila s poľským reportérom Dominom Senkowským z portálu sport.pl.

„Je to ťažká otázka. Neskrývam, že silno

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Roland Garros

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie