Denník N

Donáška dievčat za pódium? Obvinenia voči spevákovi skupiny Rammstein pribúdajú

Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann. Foto - Martin Hangen (Wikimedia Commons, CC BY 3.0)
Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann. Foto – Martin Hangen (Wikimedia Commons, CC BY 3.0)

Investigatíva nemeckých novinárov hovorí o podozreniach zo sexuálneho zneužívania. Spevák Till Lindemann už stratil knižný kontrakt.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Malo to byť veľkolepé tiahnutie Európou, so zastávkou aj na Slovensku. Dnes turné populárnej nemeckej skupiny Rammstein sprevádzajú množiace sa obvinenia voči jej spevákovi Tillovi Lindemannovi.

Po úvodnom vystúpení koncertnej šnúry v litovskom Vilniuse jedna z návštevníčok na sociálnej sieti opísala, ako bola spolu s inými fanúšičkami vybratá a bol jej umožnený vstup do backstage priestoru skupiny.

Ako následne zistila, cieľom mal byť sex s Lindemannom, čo odmietla. Zároveň však vyjadrila podozrenie, že zúčastneným návštevníčkam mohli byť podané drogy. Sama zverejnila fotografie pomliaždenín na tele, pre ktoré nemala vysvetlenie.

Skupina obvinenie odmietla a zareagovala vyhlásením, že si nie je vedomá žiadnych úradných vyšetrovaní v tejto veci.

Rovnaký model v rôznych krajinách

Keďže sa s podobnými skúsenosťami na sociálnych sieťach začali ozývať ďalšie ženy, témy sa ujali novinári z nemeckých médií Süddeutsche Zeitung a NDR. Najnovšie sa do investigatívy pustil aj denník Die Welt.

Výsledky svojich doterajších rešerší zverejnili prvé dve médiá koncom minulého týždňa. Novinári boli kontaktovaní množstvom žien, osobne hovorili s dvanástimi z nich. Ide o obyvateľky rôznych krajín, ktoré priniesli svedectvá o svojich skúsenostiach na koncertoch Rammsteinu. Viaceré z nich ich podali vo forme čestných vyhlásení.

Napriek tomu, že kontaktované ženy sa navzájom nepoznajú, ich výpovede hovoria o rovnakom modeli. Ten fungoval tak, že pred koncertmi boli návštevníčky kontaktované cez sociálne siete s ponukou možnosti vstupu do „row zero“, čiže do priestoru priamo pod pódiom. Ten je inak vyhradený pre bezpečnostnú službu a médiá. Ponuky sa spájali aj s prísľubom účasti na backstage párty so spevákom Lindemannom.

Dievčatá boli vyzvané, aby najprv zaslali svoje fotografie, ideálne v sexy oblečení, na základe čoho sa uskutočnil ich výber. Následne vybraté ženy priviedli do priestoru, kde mohli tráviť čas so spevákom skupiny. Viaceré uviedli, že im bol ponúknutý alkohol a drogy.

Rammstein v roku 2016. Foto – Olaf Heine

„Mala som pocit, že mi robí láskavosť“

Jedna z účastníčok opísala priamy sexuálny kontakt s Lindemannom nasledovne:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Sexuálne zneužívanie

Kultúra

Teraz najčítanejšie