Denník N

Ramsay zostáva ďalší rok, Šatan sa vyhol odpovedi, či končí Podkonický, ktorý bude trénovať v KHL

Miroslav Šatan Craig Ramsay. Foto N - Vladimír Šimíček
Miroslav Šatan Craig Ramsay. Foto N – Vladimír Šimíček

Šatan apeluje na najlepších slovenských hokejistov, aby chodili do reprezentácie.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Od konca uplynulých majstrovstiev sveta v hokeji sa v niektorých médiách špekulovalo, či neboli poslednými pre trénera Craiga Ramsayho.

Hokejový zväz na utorok ohlásil tlačovku, z ktorej názvu sa nedalo dedukovať, o čom v skutočnosti bude – či to bude Ramsayho koniec, predĺženie spolupráce alebo len to, čo napísal novinárom zväz: že sa koná „pri príležitosti prekonania trénerského rekordu v národnom tíme“.

Ramsay odkoučoval na slovenskej lavičke 125 zápasov, čo sa dovtedy nikomu nepodarilo, Ján Filc aj Július Šupler ich majú po 122 123.

Čo sa chystajú povedať, nebolo jasné ani vtedy, keď od moderátora tlačovky a hovorcu zväzu Petra Jánošíka dostal Ramsay na úvod otázku, či v roku 2017 čakal, že tu bude aj v roku 2023. „Každý rok si hovorím, že bude posledný, tak uvidíme,“ povedal okrem iného 72-ročný tréner.

Miroslav Šatan mu potom venoval darčeky – fujaru, pamätnú trénerskú tabuľu a šiltovku s nápisom „lucky boy“, čiže šťastný chlapec, čo je jeden z Ramsayho pamätných citátov.

„Som extrémne hrdý, že som bol súčasťou tohto celého aj s Mirom a anjelmi za mnou, ktorí všetko organizujú, a trénermi, ktorí ma podporujú, hráčmi, ktorí hrajú. Som šťastný chlapec, že mám okolo seba takýchto výnimočných ľudí,“ povedal Ramsay.

Keď už to vyzeralo, že cez prekonanie rekordu sa tlačovka prehupne do časti o Ramsayho konci, prišiel Šatan s oznamom: „Dohodli sme sa na pokračovaní kontraktu na ďalší rok. Veľmi sa z toho tešíme,“ povedal.

Craig Ramsay. Foto N – Vladimír Šimíček

Čo s Podkonickým?

Ramsayho asistentmi na uplynulom šampionáte boli Andrej Podkonický, Ján Pardavý a Peter Frühauf, trénerom brankárov Peter Kosa. Šatan dostal otázku, či budú pokračovať v takejto zostave. Podkonický bude od novej sezóny asistentom trénera v Avangarde Omsk, klube KHL. Hráči z tejto súťaže neboli súčasťou slovenského tímu na uplynulom šampionáte, zväz zatiaľ nepovedal, ako to bude o rok.

„Zatiaľ sme to neriešili, máme pred sebou celé leto, zásoba asistentov je dostatočná. Budeme to riešiť asi až so začiatkom sezóny,“ povedal Šatan.

Keď potom znova dostal otázku konkrétne na Podkonického a aj na to, čo si myslí o mieste, kam odišiel, opäť len zopakoval, že Podkonického pozícia asistenta nie je aktuálna otázka. „Budeme to riešiť, keď príde čas a budeme robiť prvú nomináciu. Podľa potreby a podľa toho, ktorých asistentov budeme môcť z klubov uvoľniť.“

Otázku o Podkonického odchode do KHL dostal aj Ramsay: „Trénerom a hráčom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie