Denník N

Ráno s NHL: Florida ho nechránila a teraz ju s „bandou niktošov“ vo Vegas oberá o titul

Jonathan Marchessault. Foto - TASR/AP
Jonathan Marchessault. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

v histórii NHL len päť klubov získalo titul, keď vo finále Stanleyho pohára prehrávali 0:2 na zápasy. V takejto situácii je teraz Florida po dvoch dueloch na ľade Vegas a bude sa snažiť o to, čo sa podarilo Zdenovi Chárovi s Bostonom v roku 2011 či Pittsburghu v zostave aj s Miroslavom Šatanom v roku 2009.

Tretí zápas sa hrá v noci zo štvrtka na piatok.

V tohtoročnom finále sa stretli tímy, ktoré ešte nikdy nezískali trofej. Florida je súčasťou NHL od roku 1993 a takto ďaleko bola iba raz, ešte v roku 1996 v zostave aj so slovenským obrancom Róbertom Švehlom.

Vegas Golden Knights vstúpili do ligy až v roku 2017 a v expanznom drafte poskladali taký dobrý tím, že hneď v prvej sezóne sa prebojovali do veľkého finále. Aj s Tomášom Tatarom na súpiske vtedy nestačili na Washington (1:4 na zápasy). Odvtedy iba raz nepostúpili do play-off, keď im naň v roku 2022 nestačilo 43 víťazstiev v základnej časti. Osem zápasov odohral v sezóne 2020/2021 aj ďalší slovenský útočník Tomáš Jurčo.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Rubrika vychádza aj počas play-off, hoci nie každý deň.


Strelec, ktorý sa nepresadil ani v Columbuse

Za šesť rokov existencie klubu v ňom nevyrástla väčšia osobnosť ako Jonathan Marchessault. Američania Jack Eichel či Max Pacioretty sú síce omnoho známejší, ale 32-ročný kanadský útočník je lídrom v počte odohraných zápasov (432), gólov (150) aj bodov (348).

Až do svojich 22 rokov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie