Denník N

Dve proruské strany sa hádajú, Uhrík považuje hlasy pre SNS za prepadnuté

Milan Uhrík a Andrej Danko. Archív - N/TASR
Milan Uhrík a Andrej Danko. Archív – N/TASR

Medzi viacerými Dankovými posilami a politikmi hnutia Republika sú osobné animozity.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Hnutie Republika malo ešte pred začiatkom Putinovej agresie na Ukrajine na banneroch slogan „za dobré vzťahy s Ruskom“, zatiaľ čo predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko sa pravidelne chválil fotografiami s poprednými predstaviteľmi Putinovho režimu.

Ideológia i cieľová skupina oboch týchto strán je veľmi podobná, do tohtoročných volieb sa však rozhodli ísť každá zvlášť. Dôvodom môže byť aj osobná nevraživosť, o čom ešte bude reč.

V posledných dňoch hnutie Republika a SNS prvýkrát otvorene vyštartovali proti sebe, čo si ako prvý všimol portál Aktuality.sk. Svojich sympatizantov sa snažia odradiť od podpory konkurenčnej strany.

Začalo sa to v nedeľu večer a konfrontáciu otvoril Milan Uhrík s Milanom Mazurekom. Využili pri tom aktuálny

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Republika

SNS

Slovensko

Teraz najčítanejšie