Denník N

Je mi nanič, povedal na súde Slota. Za úplatky mu hrozí väzenie

Foto N - Daniel Vražda
Foto N – Daniel Vražda

„Verím v nezávislosť súdov,“ povedal Slota, obžalovaný z účasti na korupcii a ovplyvňovaní rozhodnutí súdov.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Bývalý predseda Slovenskej národnej strany a primátor Žiliny Ján Slota sa v stredu posadil pred samosudcu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici Michala Trubana. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ho žaluje z účasti na prijímaní úplatku formou pomoci, hrozí mu trest do 12 rokov.

Slota podľa obžaloby a svedkov prijal v dvoch prípadoch spolu 15-tisíc eur a za peniaze vybavoval zníženie trestu na žilinských súdoch u sudcu Pavla Polku, ktorý je právoplatne odsúdený za korupciu. 69-ročný bývalý politik vinu odmieta.

Do Banskej Bystrice prišiel so sadrou na nohe a podopieral sa barlou. Jeho zranenie nohy malo byť jedným z dôvodov, pre ktoré obhajoba navrhovala odročiť pojednávanie, ale samosudca žiadosti nevyhovel.

„Už ste tu, hyeny? Čo som zaujímavejší ako konflikt na Ukrajine?“ hovoril Slota médiám v budove súdu a s problémami vyšiel po schodoch k pojednávacej miestnosti.

Je to politický humbug, tvrdí Slota

Ján Slota sa zdržal v súdnej sieni menej ako hodinu. Najprv sudcovi rozprával o tom, že proces je politicky motivovaný snahou získať od neho kompromitujúce informácie na bývalých aj súčasných politikov na objednávku „šialeného Igora z Trnavy“. Expredseda SNS na súde tvrdil, že vyšetrovatelia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ján Slota

Slovensko

Teraz najčítanejšie