Denník N

Messi prestupuje do Interu Miami. Zložia sa naňho Apple, Adidas aj celá liga

Kariéra Lionela Messiho v PSG trvala dve sezóny a skončila sa sklamaním. Foto - TASR/AP
Kariéra Lionela Messiho v PSG trvala dve sezóny a skončila sa sklamaním. Foto – TASR/AP

Keď sme si s barcelonským zdrojom pred pár dňami písali o tom, že Lionel Messi sa mal dohodnúť na prestupe do saudskoarabského tímu Al Hilal, reagoval pokojne.

„Práve som pred Laportovým domom stretol Messiho otca Jorgeho,“ odpovedal. Prezident Barcelony Joan Laporta býva päť minút pešo od štadióna Camp Nou, v najdrahšej štvrti Barcelony Pedralbes, na ulici Avinguda Diagonal.

Jorge Messi, zástupca svojho syna, mal tlačiť na synov návrat do klubu, ktorý ho vychoval. Známy prestupový expert Rudy Galetti, naopak, do poslednej chvíle trval na tom, že dohoda s Al Hilal platí. Dávalo by to zmysel – Messi je ambasádorom Saudskej Arábie, za čo je aj často kritizovaný.

„Reči zástupcov Lionela Messiho o jeho túžbe vrátiť sa do Barcelony boli len zásterkou, aby si nepošramotili povesť,“ vravel ďalší zdroj Denníka N, ktorý si neželal byť menovaný pre zachovanie vzťahov.

Včera sa potvrdilo, že Lionel Messi sa nevráti do Barcelony, nepripojí sa však ani ku Cristianovi Ronaldovi v Saudskej Arábii. Prestupová sága sa končí v americkom Miami, no ešte stále pokračuje.

Čo sa dočítate v texte:

  • Čo povedal Lionel Messi na včerajšej emocionálnej tlačovej konferencii?
  • Messi mal byť najlepšie zarábajúcim futbalistom v histórii, dokonca dvojnásobne v porovnaní s Cristianom Ronaldom, Akú ponuku odmietol?
  • Prečo si vybral Inter Miami?
  • Ako znie dohoda s klubom a prečo sa mu na kontrakt budú skladať Apple aj Adidas?

Messi: Mal som sen

Toľko rôznych informácií, zmien, rôznych protirečiacich citácií od inak rešpektovaných zdrojov sme tu hádam ešte nemali. O Jorgem Messim vedia médiá dnes viac ako o jeho synovi.

Veď napríklad populárna a rešpektovaná stránka Barca Universal 5. júna zverejnila informáciu, že Jorge Messi má dobrý vzťah s Laportom, ale myslí si, že návrat jeho syna do klubu sužovaného finančnými problémami bude veľmi komplikovaný.

V tom istom čase, ktorý delili len hodiny či dni, Jorge Messi potvrdil, že jeho syn nechce hrať nikde inde ako v Barcelone.

La Liga následne schválila finančný plán Barcelony a Jorgeho Messiho odfotili v barcelonskej reštaurácii. Známy futbalový klebetník Fabrizio Romano informoval, že Al Hilal ani Inter Miami neočakávali, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie