Denník N

Fico nikdy nebol taký autentický ako teraz. Preto je aj nebezpečnejší

Nebude presadzovať vystúpenie z EÚ ani z NATO, ale aby ste neboli prekvapení, keď začne pomstou proti nepohodlným vyšetrovateľom, oklieštením médií a likvidovaním občianskej spoločnosti.

Autor je publicista

Mimovládky financované zo zahraničia musia byť predsa zahraniční agenti. Teda podľa videnia sveta predsedu Smeru zaseknutého v jeho mentálnom skanzene a slintajúceho po autoritárskom uchopení moci a pomste všetkým, ktorí mu strpčujú život.

Robert Fico nikdy nebol taký autentický ako teraz. Preto je nebezpečnejší než kedykoľvek predtým. A to sme už s ním teda zažili všeličo.

Treba si pozorne všímať, čo hovorí teraz pred voľbami, pretože po nich, ak bude pri moci, bude schopný všetkého. Aj vrátiť Slovensko do sféry ruského vplyvu. Demokraciu roztrhá tak, ako kedysi ostentatívne roztrhal štátny rozpočet.

Že preháňame? Niektorí sa azda nazdávajú, že toto je kampaň, no ak bude vládnuť, nebude môcť čokoľvek a – tak ako aj v minulosti – bude musieť aspoň do istej miery rešpektovať danosti nášho členstva v EÚ a v euroatlantických štruktúrach celkovo.

Isteže, nebude presadzovať vystúpenie z EÚ ani z NATO, ale aby ste neboli prekvapení, keď začne pomstou proti nepohodlným vyšetrovateľom, oklieštením médií a likvidovaním občianskej spoločnosti. Keď rozdúcha takú atmosféru, že besnenie luzy proti zdravotníkom v čase pandémie nám bude pripadať už len ako jemný odvar. Pretože teraz to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Komentáre

Teraz najčítanejšie