Denník N

Ráno s NHL: Vegas ťahá večná brankárska dvojka. Hillovi k zlepšeniu pomohla aj mobilná aplikácia počas karantény

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

v prvom zápase finálovej série medzi Vegas a Floridou bol po 1. tretine stav nerozhodný 1:1. Už v 9. minúte sa skóre podarilo otvoriť Ericovi Staalovi na strane Floridy a o necelých 8 minút neskôr vyrovnal Jonathan Marchessault.

Na začiatku 2. tretiny tak bolo ešte všetko otvorené, no hneď v jej úvodných sekundách sa do vedenia mohla dostať Florida. Druhá formácia Panthers na čele s Matthewom Tkachukom či Samom Bennettom vypracovala dokonalú príležitosť pre Nicka Cousinsa, ktorý sa s pukom na hokejke ocitol sám pred úplne odkrytou bránou.

29-ročný Kanaďan rýchlo vystrelil, no svoj tretí gól v tohtoročnom play-off šokujúco nepridal. Zabránil mu v tom totiž brankár Golden Knights Adin Hill brilantným zákrokom hokejkou.

Vegas momentálne vo finálovej sérii vyhrávajú nad Floridou 2:1; štvrtý zápas sa hrá v noci zo soboty na nedeľu o 2.00 nášho času.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Rubrika vychádza aj počas play-off, hoci nie každý deň.


Kľúčový zákrok vytiahol aj vďaka netradičnej príprave

Po tomto momente sa približne o 10 minút neskôr dostali do vedenia hráči Vegas, a napriek odpovedi Duclaira v závere 2. tretiny bol už potom zvyšok zápasu pod kontrolou Golden Knights.

„Bol to zlomový okamih zápasu,“ povedal po stretnutí Jonathan Marchessault, ktorého doplnil aj kapitán Mark Stone. „Všetkých nás to povzbudilo a možno nám to aj trochu otvorilo oči. Asi sme na začiatku 2. tretiny nehrali príliš dobre, ale potom sme to dokázali zmeniť.“

Pred piatimi rokmi pritom v úplne rovnakom bránkovisku predviedol vo finálovej sérii play-off veľmi podobný zákrok hokejkou Braden Holtby. Ten vtedy Washingtonu zachránil jednogólové vedenie, vďaka čomu Capitals vyrovnali sériu na 1:1 a Vegas už nevyhrali žiadny zápas.

Pre Holtbyho, ktorý má 185 centimetrov, je však takýto zákrok podstatne jednoduchší než pre 198 centimetrov vysokého Hilla. 27-ročný Kanaďan však prezradil, čo pomohlo jeho flexibilite v bránkovisku.

Počas karantény zapríčinenej koronavírusom v roku 2020 Hill natrafil na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie