Denník N

Namiesto 10 rokov dostal Slota opäť podmienku. Do väzenia ho nedostali emisie, nástenka, alkohol ani korupcia

Ján Slota v roku 2023. Foto – TASR
Ján Slota v roku 2023. Foto – TASR

Ján Slota má za sebou veľké ekonomické kauzy z čias vládnutia s Vladimírom Mečiarom a Robertom Ficom, za tie ho nikdy nesúdili. Za ovplyvňovanie sudcu teraz dostal podmienku, podľa sudcu mu nedokázali úplatok.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ján Slota je vinný v korupčnej kauze vybavovania rozsudku o autonehode, rozhodol Špecializovaný trestný súd. Prokurátor mu navrhoval trest 10 rokov väzenia, napokon dostal dvojročnú podmienku.

Rozhodoval sudca Michal Truban. Verdikt ešte nie je právoplatný, o odvolaní bude rozhodovať Najvyšší súd.

Slota je podľa sudcu Trubana vinný zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu – prijatie či odovzdanie úplatku sa podľa sudcu nepodarilo dokázať aj pre rôzne pochybnosti a rozpory vo výpovediach svedkov, píše o odôvodnení TA3.

Ján Slota podľa obžaloby zobral spolu 15-tisíc eur a vybavoval u bývalého žilinského sudcu Pavla Polku, aby vinník nehody s jednou obeťou nemusel ísť do väzenia.

Oholil aj Fica, ale nesúdili ho za emisie ani nástenku, viackrát dostal podmienku

Od deväťdesiatych rokov minulého storočia sa snažil profilovať ako národný politik, záchranca Slovenska napríklad pred Maďarmi. Napokon Ján Slota z politiky odchádzal s imidžom obchodníka, ktorý zarábal na štáte, kde sa dalo.

Vystihol to bývalý minister financií a dopravy Smeru Ján Počiatek, keď nevedel, že si ho na stretnutí v roku 2009 nahráva vtedajší generálny prokurátor Dobroslav Trnka: „Ešte aj Fica oholil,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ján Slota

Korupcia na žilinských súdoch

Slovensko

Teraz najčítanejšie