Denník N

Pellegrini hovorí, že ide vyhrať voľby. Smer označil za minulosť, koalíciu s Republikou dnes nezvažujú

Na snem Hlasu v Púchove bolo potrebné zabezpečiť množstvo techniky. Foto N - Tomáš Benedikovič
Na snem Hlasu v Púchove bolo potrebné zabezpečiť množstvo techniky. Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Hlas pôjde do vlády len s tým, kto nespochybní naše členstvo v EÚ a NATO, nešíri fašizmus a ani ho nepomáha legitimizovať, vraví Peter Pellegrini.
  • „Smer urobí všetko pre to, aby sa dostal k moci. Sú ochotní sa kvôli tomu spriahnuť s čertom, diablom,“ vraví predseda Hlasu.
  • Vôbec nehovoril o zločinoch za vlád Smeru.
  • Sľubuje 13. dôchodok a štartovací balíček pre mladých.

Presne 10. júna pred tromi rokmi oznámil Peter Pellegrini odchod zo Smeru a založenie Hlasu, s ktorým má dnes „jasnú a nespochybniteľnú ambíciu vyhrať parlamentné voľby“. Chce vytvoriť vládu, „ktorej nebude hroziť medzinárodná izolácia a za ktorú sa jej občania nebudú hanbiť doma ani v zahraničí“.

Povedal to na pracovnom sneme Hlasu v Púchove, kde strana zavŕšila spojenie s Dobrou voľbou.

„Po parlamentných voľbách sme pripravení sadnúť si za rokovací stôl so všetkými, ktorí dostanú mandát od ľudí – s výnimkou strán OĽaNO a ĽSNS, ktoré považujeme za priamu hrozbu pre slovenskú demokraciu,“ hovoril Pellegrini, s kým je Hlas ochotný sa po voľbách spájať.

To, že pomenoval strany Igora Matoviča a Mariana Kotlebu, nebolo nijako prekvapujúce. Spomína ich už dlhodobo. ĽSNS bude mať podľa prieskumov verejnej mienky problém sa do parlamentu vôbec dostať.

Republiku a Smer Pellegrini pomenúval nepriamo. Meno Roberta Fica nevyslovil, o jeho strane hovoril skôr v náznakoch ako o strane minulosti. Neskôr až pri otázkach novinárov na Republiku povedal, že momentálne s ňou nezvažujú ísť do koalície, a opakoval, že nechce Slovensko dostať do medzinárodnej izolácie.

Ako je to so Smerom a s Republikou

Pellegrini stanovil budúcich koaličných partnerov nepriamo – cez podmienky, ktoré musia splniť. V prejave sa nevenoval tomu, či tieto jeho podmienky už dnes spĺňajú Republika a Smer.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Slovensko

Teraz najčítanejšie