Denník N

Zuzulová opäť vyhrala slalom Svetového pohára vo Flachau, Vlhová skončila tretia

Veronika Velez - Zuzulová (vľavo) stojí na stupni víťazov po slalome Svetového pohára vo Flachau, Petra Vlhová (vpravo) skončila tretia. Foto - tasr
Veronika Velez – Zuzulová (vľavo) stojí na stupni víťazov po slalome Svetového pohára vo Flachau, Petra Vlhová (vpravo) skončila tretia. Foto – tasr

Po prvýkrát v histórii sa postavili na pódium dve slovenské lyžiarky.

Veronika Velez-Zuzulová vyhrala slalom Svetového pohára vo Flachau, Petra Vlhová skončila tretia so stratou 0,53 sekundy na Zuzulovú. Po prvýkrát v histórii sa postavili na pódium dve slovenské lyžiarky.

Na druhom mieste sa umiestnila Švédka Frida Hansdotter, ktorá stála na stupni víťazov v prebiehajúcej sezóne už po šiestykrát. Zuzulová zajazdila v druhom kole najlepší čas, Vlhová sa po prvom kole posunula z piateho miesta.

Predošlý večerný slalom vo Flachau vyhrala v utorok tiež Velez-Zuzulová, Vlhová zajazdila najlepšie druhé kolo a skončila na šiestej priečke.

Top 10 slalomu Svetového pohára vo Flachau:

Snímka obrazovky 2016-01-15 o 19.28.38

Vlhová: Išla som vyskočiť z kože

„Z druhého víťazstva vo Flachau v priebehu troch dní mám veľkú radosť. Na štarte som sa cítila vo veľkej pohode. Do druhého kola som išla s cieľom ísť maximálne agresívne a táto taktika slávila úspech. Obe moje jazdy boli odlišné, so svojou pozíciou pred druhým kolom som bola spokojná,“ povedala Velez-Zuzulová do kamier rakúskej televízie ORF.

„Myslím, že to bolo ešte lepšie ako v utorok. Verím, že po návrate domov načerpám novú energiu a až do konca sezóny budem v slalome bojovať o popredné priečky,“ dodala víťazka slalomu.

Vlhová na treťom mieste žiarila a prezradila, ako prežívala záver pretekov: „Keď bola Veronika prvá a ja tretia, vedela som, že to môže prekaziť iba Nastasia Noensová. Napokon to vyšlo a sme veľmi šťastné. Nerada som sa vopred vyjadrovala k týmto veciam, ale teraz, keď sa to podarilo, išla som vyskočiť z kože.“

Výborné prvé kolo

Petra Vlhová bola po prvom kole na piatej priečke aj napriek chybe vo vrchnej časti, ktorú napokon ustála, a na nečakanú víťazku prvého kola Noensovú z Francúzska strácala iba 0,59 sekundy.

„Trochu ma tam vyhodilo, lebo som príliš zabrala, ale ustála som to a išla som ďalej. Potom ma to nakoplo. Zrýchľovala som, medzičasy som mala najprv pomalšie a potom to bolo dole dobré,“ povedala Vlhová po prvom kole.

Velez-Zuzulová odjazdila prvé kolo výborne a priebežne bola na druhom mieste so stratou 0,17 sekundy na vedúcu Francúzku. Jedna z favoritiek, Švédka Hansdotterová, strácala na Zuzulovú iba tri stotiny sekundy, napokon sa umiestnila na druhom mieste.

Posun v celkovom hodnotení

Obe slovenské lyžiarky sa posunuli aj v celkovom hodnotení Svetového pohára v slalome. Velez-Zuzulová je už na druhom mieste s 85-bodovou stratou na vedúcu Švédku Fridu Hansdotterovú.

Na treťom mieste je česká reprezentantka Šárka Strachová, ktorá predvádza počas celej sezóny výborné a stabilné výkony. Petra Vlhová je na štvrtom mieste, sto bodov za svojou krajankou.

Snímka obrazovky 2016-01-15 o 20.51.38

Vynikajúca sezóna

Vďaka Veronike Velez-Zuzulovej a Petre Vlhovej zažíva slovenské lyžovanie najúspešnejšie obdobie v histórii. V prvých siedmich pretekoch Svetového pohára malo svoju zástupkyňu na pódiu až sedemkrát, trikrát na najvyššom stupni.

V prvých pretekoch sezóny bola Zuzulová druhá, v 5. kole skončila tretia, v utorok v nočnom slalome i v dnešnom zvíťazila. Petra Vlhová vyhrala 3. kolo vo švédskom Are, vo 4. kole v Lienzi bola na 3. priečke a dnes si pripísala ďalšie tretie miesto.

Veronika V.-Zuzulová Petra Vlhová
7. kolo – Flachau  1. 3.
6. kolo – Flachau 1. 6.
5. kolo – St. Caterina 3. nedokončila
4. kolo – Lienz 6. 3.
3. kolo – Are 6. 1.
2. kolo – Aspen nedokončila 7.
1. kolo – Aspen 2. 11.

 

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie