Denník N

Najlepšia základná škola na Slovensku štrajkuje, vysvedčenia pripravili dopredu

Škola dnes zostala prázdna. Foto N - Daniel Vražda
Škola dnes zostala prázdna. Foto N – Daniel Vražda

ZŠ Slobodného slovenského vysielača v Banskej Bystrici je prázdna. Bez učiteľov, bez detí a bez nahnevaných, či zmätených rodičov.

Základná škola Slobodného slovenského vysielača v Banskej Bystrici, podľa hodnotenia INEKO už dva roky najlepšia základná škola na Slovensku, je zatvorená.

Presnejšie otvorená, ale bez žiakov a učiteľov, 38 zo 41 zamestnancov sa pripojilo k štrajku.

Vysvedčenia majú pripravené

Ešte v piatok bola škola plná. Učitelia pripravovali všetko preto, aby žiaci dostali polročné vysvedčenia. Stačí ich už len vytlačiť a podpísať.

Na školu dohliada len riaditeľka Zuzana Sedláčeková, dve zamestnankyne a Ľudovít Štúr v štýle Andyho Warhola na stene. Žiadni zmätení ani nahnevaní rodičia s deťmi. Všetko sa dozvedeli na internete.

Riaditeľka Sedláčeková štrajk nehodnotí pozitívne, ani negatívne. Takmer všetci učitelia sa zapojili a momentálne nemá kto učiť.

Spolu odišli, spolu sa vrátia

„Neviem, dokedy budú štrajkovať. Predpokladám, že tak, ako odišli, sa aj vrátia. Spolu,“ povedala riaditeľka Zuzana Sedláčeková.

Ak sa situácia zmení a aspoň časť učiteľov sa vráti, škola začne postupne fungovať. Najprv možno len ako klub pre najmenšie deti, neskôr pravdepodobne v obmedzenom režime so skráteným vyučovaním.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Protesty učiteľov

Slovensko

Teraz najčítanejšie