Denník N

Lajčák pýta na predsedníctvo únie od firiem autá či alkohol

Minister hľadá logo aj peniaze. Foto - TASR
Minister hľadá logo aj peniaze. Foto – TASR

Ministerstvo zahraničia zverejnilo formulár, cez ktorý majú firmy a ľudia posielať ponuky na sponzorské dary a služby. Môžete sa predstaviť Európe, sľubuje.

Štát sa snaží, aby náklady na polročné slovenské predsedníctvo v Európskej únii, ktoré začne v januári 2016, aspoň čiastočne zaplatili súkromné firmy.

„Predsedníctvo v Rade EÚ je prestížnou úlohou celospoločenského významu. Len na Slovensku sa uskutoční vyše 200 podujatí vrátane rokovaní ministrov 28 členských štátov EÚ a zavíta k nám približne 20-tisíc delegátov z celej EÚ. Vznikne tak významný dopyt po tovaroch a službách a zároveň aj jedinečná príležitosť predstaviť sa širšej slovenskej i európskej verejnosti, čo predstavuje pol miliardu spotrebiteľov,“ láka sponzorov ministerstvo na svojom webe.

Pripája aj formulár, cez ktorý sa mu môžu prípadní sponzori ozvať. Vo formulári sa uvádza možnosť venovať bezplatný prenájom limuzín či autobusov, pohonné hmoty, typické lokálne potraviny a alkoholické a nealkoholické nápoje, počítače, tlačiarne, mobily, zapožičanie priestorov, mediálnych služieb, poskytnutie kultúrneho programu, darčekových predmetov, či nábytku. Záujemcovia ale môžu ponúknuť aj iné dary.

Sponzoring niektorých aktivít predsedníctva nie je výnimočná vec. Malo ho viacero krajín vrátane Česka.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Predražené predsedníctvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie