Denník N

Prečo pôjde voliť Ľudmila Kolesárová?

Chcem voliť šikovné ženy, a tak dám hlas Vierke Dubačovej a Veronike Remišovej, vraví marketingová manažérka Dobrého anjela Ľudmila Kolesárová.

Ľudmila KolesárováAko vždy – voliť pôjdem. Je to pre mňa akási radosť, že mám možnosť reálne ovplyvniť dianie v spoločnosti aj inak, ako len hovoriť občas nahlas, čo si myslím.

Myslím, že už som sa rozhodla koho. Bol to taký prirodzený sled krokov, ktorý ma k tomu viedol. Aby som potlačila sklamanie z lídrov pravice, povedala som si, že sa nezameriam na strany, ale na ľudí v nich. A zrazu som mala hneď viac možností, pretože kandiduje veľa skvelých ľudí. Programy strán a doterajšie ich postoje mi trochu pomohli urobiť prvotný filter.

Neprichádza u mňa do úvahy schvaľovanie rozkrádania štátu, ale ani  hnedé postoje (a nemyslím Kotlebu), prokomunistické postoje a postoje, ktoré degradujú kresťanstvo na úroveň fanatizmu.

Najviac kandidátov, s ktorými sympatizujem, je na kandidátkach zvoliteľných strán OĽaNO-Nova, Most-Híd a SaS. Predbežne, aj keď nie úplne jednohlasne vo svojom vnútri, si vyberám OĽaNO-Nova.

Hoci by som to ešte donedávna určite nepovedala. Dnes o nich uvažujem preto, že inklinujem k hnutiu Nova a pribudlo tam aj veľa osobností  z radu aktívnych občanov.

Chcem voliť šikovné ženy, a tak dám hlas Vierke Dubačovej a Veronike Remišovej. Škoda, že naraz s nimi nemôžem dať hlas aj Lucii Nicholson, Naty Bláhovej a Lucii Žitňanskej.

Dám hlas aj  Danielovi Lipšicovi. Ak ostanem pri tejto strane, štvrté miesto je zatiaľ žolík. Zistila som, že u nás v rodine budú volení však aj mne sympatickí ľudia v Moste-Híd a SaS, takže si vlasy nerozhodnosťou netrhám.

Najjednoduchšie sa mi rozhodovalo v prezidentských voľbách. A z tých parlamentných to boli tie, kde som svojím hlasom prispela k víťazstvu SDKÚ nad HZDS.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Ako budú voliť osobnosti

Voľby 2016

Slovensko

Teraz najčítanejšie