Denník N

Prečo pôjde voliť Andrej Kiska mladší?

Snažil som sa vybrať ľudí, s ktorých svetonázorom sa dokážem stotožniť a ktorí ho majú z vlastnej hlavy, vraví investor do start-upov Andrej Kiska mladší.

Foto - Archív A. Kisku

Už som aj odvolil, keďže žijem v Prahe, tak som využil služby portálu volby.digital. Koho som volil, nepoviem, každý by sa mal rozhodnúť sám podľa vlastných preferencií.

V prvom rade som sa snažil vybrať konkrétnych ľudí, s ktorých svetonázorom sa dokážem stotožniť a ktorí ho snáď majú z vlastnej hlavy, nie z hlavy svojich sponzorov.

Podľa mňa je však najdôležitejšie sa volieb zúčastniť a nevyhovárať sa, že niet koho: kto hľadá, ten nájde. Možno som naivný optimista, ale mal som skôr opačný problém: chcel som zakrúžkovať viac kandidátov (a z rôznych strán), než som mohol. Z tohto podhľadu bolo pre mňa rozhodovanie jednoduchšie než pri minulých parlamentných voľbách, kde bolo mne sympatických kandidátov ešte viac.

Ak chceme našu krajinu niekam posunúť, myslím, že ten optimizmus sa nám zíde o dosť viac, ako cynizmus a ambivalencia. Tým sa riadim v živote a takých kandidátov som hľadal aj v týchto voľbách. Aj keď môže byť niekedy ten optimizmus trochu naivný, podľa mňa to je dobrá vec.

S touto filozofiou som pristupoval aj k posledným prezidentským voľbám a so svojím hlasom som zatiaľ veľmi spokojný.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ako budú voliť osobnosti

Voľby 2016

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie