Denník N

Google je opäť najatraktívnejší zamestnávateľ, ukázal prieskum

Ľudia chcú pracovať najmä v Google. Foto - TASR/AP
Ľudia chcú pracovať najmä v Google. Foto – TASR/AP

Google, Volkswagen a Eset sú podľa prieskumu najvyhľadávanejšie firmy, kde by chceli ľudia pracovať.

Do prvej desiatky firiem, v ktorých by chceli ľudia u nás pracovať, sa prebojovalo niekoľko slovenských firiem, napríklad Eset či Martinus.sk. Zo štátnych inštitúcií je to Národná banka Slovenska či Policajný zbor.

Ukázal to prieskum o najatraktívnejšieho zamestnávateľa, ktorý pripravili pracovný portál Profesia.sk a mesačník Forbes, hlasovalo takmer 7000 ľudí. Vyberali spomedzi 158 firiem z ôsmich kategórií.

0Syeu

Najatraktívnejšou firmou sa však opäť stal Google, ktorý vyhral všetky tri ročníky. „Na Google sa ľuďom najviac páči, že ide o silnú a známu značku, ktorá ponúka možnosť sebarealizácie a tvorivosti. Číslom jeden je Google nielen pre mužov, ale aj pre ženy. Vysoké skóre mal tiež medzi absolventmi a študentmi vysokých škôl,“ napísala Profesia.sk.

Tesne za ním sa umiestnila automobilka Volkswagen. „Ľudia, ktorí sa zapojili do prieskumu, oceňovali najmä jej dobré platové ohodnotenie a benefity, pracovnú istotu a dlhodobú tradíciu firmy, rovnako ako to, že ide o silnú, známu značku,“ odôvodnil poradie pracovný portál.

Na treťom mieste skončila firma Eset, ktorú oceňujú najmä ľudia vo veku od 25 do 34 rokov s vysokoškolským vzdelaním.

A v akých firmách by chceli ľudia najviac pracovať? Ideálny zamestnávateľ by im mal umožniť zaujímavú pracovnú náplň a charakter práce, ale má ísť zároveň aj o silnú a známu značku. Zamestnanci u neho očakávajú možnosť rastu.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie