Denník N

Ktorí kandidáti chcú to, čo Aliancia za rodinu? (pomôcka pre konzervatívcov aj liberálov)

Výrez zo zoznamu politikov, ktorí sa podpísali pod deklaráciu Aliancie za rodinu.
Výrez zo zoznamu politikov, ktorí sa podpísali pod deklaráciu Aliancie za rodinu.

Tváre vlaňajšieho referenda chcú od politikov, aby odmietli adopcie detí homosexuálmi, zavádzanie nových rodov či povinnú sexuálnu výchovu na školách. Súhlasili už desiatky kandidátov z rôznych strán.

Presadím do ústavy právo detí na otca a mamu, budem hlasovať proti zneužívaniu žien formou prenájmu maternice, budem proti zavádzaniu iných rodov, ako je mužský a ženský.

Tieto a ďalšie sľuby sú súčasťou osemnásťbodovej deklarácie, ktorú zverejnila Aliancia za rodinu a vyzýva politikov, aby ju podporili.

Najmä KDH, Sieť, OĽaNO a SNS

Pripojili sa už desiatky uchádzačov o miesto v parlamente. Najmä členovia KDH, Siete, OĽaNO a SNS, ale v zozname sa už objavili aj jednotlivci z hnutia Sme rodina Borisa Kollára či z liberálne sa tváriacej strany TIP.

Politici sa zaviazali aj k „podpore prorodinnej politiky“, aj k hlasovaniu proti „zavádzaniu nových rodinnoprávnych inštitútov pripodobňujúcich sa manželstvu“, čiže napríklad registrovaných partnerstiev.

Danko s Mikloškom a Bašistovou

Medzi podpísanými sú zo známejších politikov napríklad líder SNS Andrej Danko, poslanec Jozef Mikloško (KDH), podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová (OĽaNO) či odborníčka Siete na rodinu a sociálne veci Alena Bašistová.

Z doteraz osemdesiatky zapojených kandidátov je ich zatiaľ najviac práve z Procházkovej strany, odkiaľ s deklaráciou Aliancie súhlasí už pätina celej kandidátky.

Tablo so zoznamom signatárov je už teraz dlhé

signatari hlas za rodinu

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Voľby 2016

Slovensko

Teraz najčítanejšie