Denník N

Prečo pôjde voliť Rudolf Hromada?

Hľadám politickú stranu, ktorá dokáže budovať nielen HDP, ale aj HDŠ – hrubé domáce šťastie, vraví riaditeľ Štátnej opery v Banskej Bystrici Rudolf Hromada.

Rudolf-HromadaUrčite voliť pôjdem. Nielen preto, že je to moja občianska povinnosť, ale najmä preto, že je to moja občianska sloboda.

Rozhodujem sa podľa viacerých kritérií. Hľadám politickú stranu, ktorá dokáže budovať nielen HDP (hrubý domáci produkt), ale aj HDŠ (hrubé domáce šťastie). Hľadám stranu, ktorá zabezpečí pre moju rodinu a priateľov bezpečný a slušný život, adekvátnu zdravotnú starostlivosť, kvalitné školstvo a vymožiteľnosť práva. Hľadám stranu, ktorej môžem veriť, že je tu aj pre nás.

Otázka, či budem voliť rovnakú stranu ako v minulých voľbách, je zákerná. Ak poviem áno, vyčlením všetky nové strany, ak poviem nie, spochybním strany, ktoré boli v minulých voľbách. Do divadla môžu chodiť všetci, bez ohľadu na to, koho volili. Zachovajme pred voľbami pluralitu názorov a slobodnú voľbu.

Rozhodovanie je oproti predchádzajúcim voľbám zložité. Politická súťaž v tomto čase prebieha skôr v podobe rôznych káuz, ohovárania a konfrontácie – bohužiaľ, nie programovej. Všetci síce dnes vedia, ako vyriešia zdravotníctvo, školstvo, migrantov, ale ak hľadáte kultúru, tak na porovnanie nachádzate pramálo informácií.

Najjednoduchšie to bolo za socializmu – bola iba jedna strana. Demokracia nám priniesla nové možnosti a tým aj dilemy.

Chodím voliť preto, aby som posilnil v politike to, s čím sa stotožňujem, a potlačil to, s čím sa nestotožňujem.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Ako budú voliť osobnosti

Voľby 2016

Kultúra, Slovensko

Teraz najčítanejšie