Denník N

Prečo pôjde voliť Michal Handzuš?

Pre pravicového voliča sú tieto voľby veľmi zložité, ťažko sa rozhoduje, ale SDKÚ už voliť nebudem, vraví hokejista Michal Handzuš.

Michal HandzušTento rok sa mi rozhoduje ťažko. Mám pár strán, medzi ktorými vyberám, no nie som si ešte na sto percent istý, budem čakať do poslednej chvíle. Rozhodujem sa podľa toho, akí sú v stranách ľudia a čo za posledné roky urobili.

Považujem sa za pravicového voliča, v minulých voľbách som volil SDKÚ, túto stranu som volil dlhodobejšie. Tento rok ju však už voliť nebudem, pretože sa rozpadla, odišlo veľa ľudí a nie je pre mňa dôveryhodná.

Pre pravicového voliča sú tieto voľby veľmi zložité, ťažko sa rozhoduje. V roku 2010 dostali pravicové strany silný mandát od voličov, no sklamali ich, keď sa po roku a pol ich vláda rozpadla. Preto má Smer momentálne jednofarebnú vládu.

Snažil som sa voliť vždy, aj zo zahraničia, keď sa dalo. Najjednoduchšie sa mi volilo v roku 1998, keď sa mnoho strán spojilo do koalície, aby porazili mečiarizmus. Jednoduché to bolo aj v roku 2002, keď sa podarilo veľa dosiahnuť.

Voľby sú mojou jedinou šancou niečo ovplyvniť, prejaviť svoj názor, kam má krajina smerovať. Ak by som nevolil, nemal by som právo kritizovať.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Ako budú voliť osobnosti

Voľby 2016

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie