Denník N

Višňovský ukončil kariéru: Jeden krásny sen sa pre mňa končí, ale ostali mi nádherné spomienky

Obranca Slovana Bratislava Ľubomír Višňovský máva divákom po štvrtom zápase play off KHL proti CSKA Moskva. Foto - tasr
Obranca Slovana Bratislava Ľubomír Višňovský máva divákom po štvrtom zápase play off KHL proti CSKA Moskva. Foto – tasr

Ľubomír Višňovský začal aj ukončil kariéru v Slovane Bratislava. „Vrátil som sa hlavne kvôli ľuďom. Tu som začínal a tu aj končím, chcel som sa rozlúčiť.“

Ľubomír Višňovský ukončil bohatú hokejovú kariéru. Emotívnu rozlúčku absolvoval po vypadnutí Slovana Bratislava z play off KHL pred vypredaným publikom, ktoré ho niekoľkokrát odmenilo potleskom postojačky a skandovaní jeho mena.

„Jeden krásny sen sa pre mňa končí, ale ostali mi nádherné spomienky.“

„Ďakujem všetkým vám, spoluhráčom, masérom a všetkým ľuďom okolo, ktorí sa o mňa starali niekoľko rokov. Patrí vám veľká vďaka. Je mi veľmi ľúto, že sme tu spolu neuhrali aspoň jedno víťazstvo. Je to smutné,“ povedal priamo na ľade Višňovský, ktorého prerušil potlesk divákov.

V Slovane začal aj skončil

Tridsaťdeväťročný obranca tak odštartoval aj ukončil kariéru vo svojom materskom klube. Bratislavský dres si prvýkrát obliekol v roku 1994 a naposledy vo včerajšom zápase proti CSKA Moskva.

„Vrátil som sa hlavne kvôli ľuďom. Tu som začínal a tu aj končím, chcel som sa rozlúčiť. Ťažko sa mi hľadajú slová. Mám tu najkrajšie spomienky, krásne chvíle. Aj táto sezóna, len škoda, že sme nemali viac šťastia. No bolo to nad naše sily, veľmi ťažký súper, ktorý nás vyškolil. My sme bojovali, čo to išlo, no nedali sme im veľa gólov a to sa potom hrá ťažko,“ dodal.

Skončil pre zdravotné problémy

Višňovský priznal, že hokej ho stále baví, no rozhodol sa skončiť, pretože ho už dlho trápia zdravotné problémy s chrbtom.

„Odohrať tri-štyri zápasy a potom mesiac nehrať, hrať so sebazaprením, takto to vôbec nejde. Buď budem zdravý a budem hrať, za čo by som bol veľmi rád, hlavne tu doma a pred týmto publikom, no bohužiaľ, zdravie mám len jedno,“ povedal.

O svojej budúcnosti zatiaľ príliš nerozmýšľal, no nevylúčil, že by mohla byť spojená so Slovanom. „Chcel by som sa motať okolo hokeja, ale na to je ešte čas. Navyše staviam športovisko, takže prečo nie.“

Rozlúčka s Ľubomírom Višňovským:

Spomenul si na Demitru

Kariéru bilancovať ešte nechcel. Ako povedal, na to bude ešte dosť času, no pri rozlúčke mu prebleskli hlavou spomienky. „Najviac mi prišla tá na Paľa, to sa mi vynorilo z pamäte. V máji 2011 sa tu on lúčil s reprezentáciou, teraz po pár rokoch sa tu lúčim ja s celou kariérou. Radšej som nehodil dres divákom, ako to urobil vtedy on. Dal som hokejky či rukavice, ale radšej som nešiel ďalej. Stále je mi veľmi ľúto, čo sa stalo, bola to veľká tragédia. Povedal som si, že to nebudem opakovať. Kariéru som si užíval. Toto je síce trošku nešťastný koniec, ale nevadí.“

Počas bohatej kariéry sa presadil v zámorskej NHL, kde obliekal dresy Los Angeles Kings, Edmontonu Oilers, Anaheimu Ducks a naposledy New Yorku Islanders.

V 883 dueloch základnej časti nazbieral dokopy 495 bodov (128+367), v 28 dueloch play off pridal osem asistencií. Na konte má kompletnú medailovú zbierku z MS a zahral si na štyroch zimných olympiádach. V zbierke má aj tri extraligové trofeje so Slovanom.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie