Denník N

Mladík Rashford opäť ukázal svoj talent, v dvoch zápasoch za Man Utd dal štyri góly

Mladý 18-ročný Marcus Rashford sa teší z gólu v ligovom zápase Man Utd proti Arsenalu. Foto - AP
Mladý 18-ročný Marcus Rashford sa teší z gólu v ligovom zápase Man Utd proti Arsenalu. Foto – AP

Nebyť zranení Rooneyho a Martiala, 18-ročný útočník by sa pravdepodobne ani nedostal na ihrisko. Rashford strelil dva góly v zápase Európskej ligy, ďalšie dva strelil Petrovi Čechovi v ligovom zápase proti Arsenalu.

Iba 18-ročný útočník Manchestru United Marcus Rashford odohral za svoj tím iba dva zápasy a strelil už štyri góly. Nebyť zranení Rooneyho a Martiala, pravdepodobne by sa ani nedostal na ihrisko.

Svoj prvý gól v Premier League strelil v zápase proti Arsenalu v rovnakom veku, ako Wayne Rooney – 18 rokov a 120 dní. Zároveň je šiestym hráčom v histórii anglickej ligy, ktorý sa v debute podieľal až na troch góloch, dvakrát skóroval, raz asistoval. Manchester vyhral nad Arsenalom 3:2.

Van Gaal: Veľký talent

Mladý rodák z Manchestru ukázal svoj talent vo svojom premiérovom zápase z United v šestnásťfinále Európskej ligy. Tréner Louis Van Gaal ho postavil ako náhradu za Martiala, ktorý sa zranil počas rozcvičky.

Proti dánskemu Midtjyllandu bol práve Rashford kľúčovým hráčom a svojimi dvomi gólmi pomohol svojmu tímu k postupu do ďalšieho kola.

„Mladí futbalisti hrajú často dobre iba v prvom zápase. Druhý už nie je taký dobrý. Marcus hral skvele v oboch, je to veľký talent,“ povedal Louis Van Gaal. „Bol som prekvapený jeho pohybom a hrou s rozumom. Mohol by byť pozitívnym prekvapením pre klub.“

Rozhodol aj proti Arsenalu

Po úspešnom zápase proti Midtjyllandu sa rozhodol Van Gaal postaviť Rashforda aj do základnej zostavy Manchestru v ligovom stretnutí proti Arsenalu.

Mladík sa ukázal po pol hodine hry, keď dokázal skórovať dvakrát v priebehu troch minút. Najprv nedal šancu brankárovi Čechovi, keď sa v šestnástke dostal k odrazenej lopte a o chvíľu zaznamenal druhý gól po centrovanej lopte od Lingarda. Okrem dvoch presných zásahov si pripísal aj svoju prvú asistenciu v lige pri treťom góle po strele Herreru.

Dva góly Marcusa Rashforda proti Arsenalu:

Výborný pohyb v útoku

Z Arsenalu sa strelecky presadil Welbeck v závere prvého polčasu a Özil upravil na konečný rozdiel jedného gólu. Zaujímavosťou je, že Rashford aj Welbeck sú rodákmi z Manchestru, vyrastali v miestnom klube Fletcher Moss Rangers, odkiaľ sa dostali do United. Welbeck však pred dvomi rokmi prestúpil do Arsenalu.

Rashford je Welbeckovi podobný aj štýlom hry. V oboch zápasoch ukázal, že sa v útoku dokáže výborne pohybovať, nájsť si priestor, ale aj presne prihrať. Je však otázne, či ho Van Gaal postaví do útoku aj po návrate Rooneyho či Martiala.

Butt: Stáva sa z neho vodca

Rashford je kapitánom tímu do 19 rokov a svoj prvý gól za tím do 21 rokov strelil pri vysokej výhre (6:1) nad Leicestrom pred Vianocami a už niekoľkokrát predtým trénoval s A-tímom Manchestru United.

Nicky Butt, bývalý záložník Manchestru a súčasný manažér U19, vidí v Rashfordovi veľký potenciál a opísal ho stručne a jasne: „Stáva sa z neho vodca.“

Rashford exceloval v tejto sezóne aj v juniorskej lige UEFA, v ktorej v zápase proti PSV Eindhoven strelil dva góly a proti Wolfsburgu skóroval z penalty.

Rashfordov prvý gól za Man Utd U21:

 

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie