Denník N

Boris Kollár: Najlepším premiérom by bol Richard Sulík (+video)

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Boris Kollár sa pozná s Martinom Glváčom, osobné vzťahy však podľa neho nebudú mať vplyv na to, že je rozhodnutý podporiť pravicovú vládu.

Predseda strany Sme rodina podporí iba pravicovú vládu. Dnes sa má stretnúť s lídrom SaS Richardom Sulíkom, ktorého je pripravený podporiť za premiéra. Povedal to po stretnutí s prezidentom Andrejom Kiskom. „So Smerom nepôjdem, ani keby mi sľúbili modré z neba.“

Video: Boris Kollár: Sulík má na to, byť premiérom
autor: Martina Pažitková

Kollár vylučuje, že by bol súčasťou pravicovej vlády ako jej člen. S vládou by uzavrel písomnú dohodu a na jej základe by vládu podporoval. „Politici sú prepojení na oligarchov, ja mám papier čistý.“ Má dve podmienky – exekučnú amnestiu a zrušenie doplatkov na lieky. „Nebude to vládu stáť enormné finančné prostriedky, nezaťaží to rozpočet.“ Podmienky by si stanovil na začiatku a potom by už žiadne nemal a vládu by podporoval.

„Chcem politiku robiť tak, aby som mohol nabrať takú silu, že jedného dňa budem rozhodovať a s tými ľuďmi sa už potom dokopy nedám.“ Tvrdí, že teraz by bol pre vládu stabilný prvok.

Líder novej strany je kamarát ministra obrany Martina Glváča a do jeho lyžiarskeho strediska na Donovaloch chodí viacero predstaviteľov Smeru. „Som aj kamarát pána Sulíka, možno dlhšie ako pána Glváča. Mám svoje presvedčenie a za tým si idem, to som sľúbil aj svojim voličom, ja ich nepodrazím,“ reagoval Kollár.

S prezidentom hovoril aj o utečencoch. Obaja majú odlišnú rétoriku. Kollár povedal, že prezidentovi len oznámil, že jeho názory sa nemenia.

Kollár prišiel na stretnutie s Milanom Krajniakom, ktorý bol tiež zvolený do parlamentu. Krajniaka však na stretnutie s prezidentom nepustili. „Protokol povedal, že dovnútra má ísť iba predseda strany,“ povedal Kollár.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Voľby 2016

Slovensko

Teraz najčítanejšie