Denník N

V Sieti cítiť napätie pre obvinenie, že Procházka tajne rokoval s Ficom

Nový čas informoval o údajnom stretnutí Procházku s Ficom. Malo prebehnúť ešte v nedeľu. Reprofoto - N
Nový čas informoval o údajnom stretnutí Procházku s Ficom. Malo prebehnúť ešte v nedeľu. Reprofoto – N

Podpredseda Siete Miroslav Beblavý povedal, že ak sa potvrdia informácie Nového času o tajnej schôdzke, naruší to dôveru v strane. Andrej Hrnčiar chce vyvrátiť článok ememeskou, v čase stretnutia bol vraj úplne inde.

Už prvé dni po sobotných voľbách ukazujú, že zloženie novej vlády nemusia skomplikovať len rozdiely medzi jednotlivými stranami, ale aj napätie vo vnútri nich samotných.

Denník Nový čas dnes zverejnil článok, v ktorom tvrdí, že predseda Siete Radoslav Procházka a podpredseda strany Andrej Hrnčiar boli ešte v nedeľu večer na stretnutí na úrade vlády. „Zaujímavé je, že z úradu vlády odišlo vládne auto, z ktorého neskôr v meste vystúpil Hrnčiar s Procházkom,“ tvrdí denník.

Sieť na druhý deň, v pondelok, po svojom predsedníctve vyhlásila, že so Smerom rokovať o zostavení vlády nebude.

Video: Zaskočený Procházka: Rokoval s Ficom o novej vláde?
(autor: Martina Pažitková)

Procházka: Je to irelevantné

Procházka schôdzku poprel v Prezidentskom paláci, kde v pondelok popoludní hovoril s Andrejom Kiskom. „Nie,“ odpovedal na otázku, či sa s Ficom stretol po voľbách okrem televíznych debát.

Neskôr už pred centrálou Mosta-Híd Procházka povedal pre Nový čas: „Nebol som rokovať s Robertom Ficom o zostavení vlády ani o žiadnych iných otázkach. Nemám na tom vyjadrení čo meniť. A kde som bol a s kým som bol, je absolútne irelevantné, pretože Sieť sa rokovania s Robertom Ficom nezúčastní.“

Ak by sa však ukázalo, že sa schôdzka naozaj odohrala, podľa podpredsedu Siete Miroslava Beblavého by to bol problém. Už preto, že Procházka o ničom takom na pondelkovom predsedníctve Siete nehovoril.

„Radoslav Procházka ani Andrej Hrnčiar predsedníctvo ani mňa osobne neinformovali o žiadnej schôdzke na úrade vlády, a to ani vopred, ani následne,“ reagoval Beblavý. „Ak by sa informácie Nového času potvrdili, považoval by som to za narušenie vzájomnej dôvery, ako aj dôveryhodnosti strany.“

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Hrnčiar schôdzku popiera, ukazuje ememesku

Sieť žiada od Nového času opravu. Strana tvrdí, že Procházka s Hrnčiarom na úrade vlády neboli. Podľa nich nie je v aute, ktoré denník odfotil, ako vychádza z vládneho areálu, nikoho vidieť. Lídri strany Procházka a Hrnčiar sa vraj spolu stretli až v bratislavskom Starom Meste, kde ich fotograf zachytil pred pol siedmou večer.

Hrnčiar vraví, že v čase, keď podľa Nového času mal byť s Procházkom u premiéra, bol s rodinou svojho kamaráta v reštaurácii v River Parku na bratislavskom nábreží Dunaja. Dokázať to má fotografia Hrnčiara s kamarátovými deťmi, ktorú vyfotila ich mama a potom mu ju poslala.

Hrnčiar Denníku N ako dôkaz ukázal snímku obrazovky svojho mobilu, ktorá zachytáva túto komunikáciu v aplikácii Whatsapp. Na nej vidno čas odoslania fotografie o 17:38. „Odtiaľ som potom išiel peši voľným krokom po Zochovej ulici a s Procházkom som sa stretol pod Bratislavským hradom na Mudroňovej ulici, kde nás Nový čas odfotil,“ dodáva Hrnčiar.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Sieť

Voľby 2016

Slovensko

Teraz najčítanejšie