Denník N

Kotlebov agresívny poslanec sa vzdal mandátu, nahradí ho ďalší, ktorý útočil na moslimskú rodinu

Milan Mazurek
Milan Mazurek

22-ročný Milan Mazurek má na Facebooku pravidelne rasistické reči, popiera aj holokaust. Generálna prokuratúra preverí, či nespáchal trestný čin.

V momente, keď si poslanci ešte ani neprevzali osvedčenia o zvolení, prišla ĽS NS Mariana Kotlebu o prvého poslanca. Andrej Medvecký súdený pre rasistický útok na Dominikánca sa podľa tvnoviny.sk vzdal mandátu.

V parlamente ho nahradí Milan Mazurek s rasistickými rečami. Ide o 22-ročného predavača v e-shope zo Spišskej Belej.

Medvecký je súdený za rasovo motivovaný útok voči Dominikáncovi, ktorého boxoval do hlavy a kričal naňho neger.

Podobné zmýšľanie má aj Mazurek, ktorý sa zúčastnil na straníckych akciách voči Rómom a na sociálnej sieti má viacero rasistických komentárov. V jednom zo statusov popieral holokaust a velebil Adolfa Hitlera. Generálna prokuratúra preverí, či jeho vyjadrenia sú trestným činom popierania a schvaľovania holokaustu. V piatok doobeda si už Mazurek svoj Facebook skryl.

Vidno ho tiež na videu z útoku na moslimskú rodinu z leta minulého roka, keď viacerí chlapi s vyholenými hlavami hádzali dlažobné kocky po rodine s deťmi. Útok sa odohral v deň pochodu extrémistov proti migrantom, ktorý sa skončil útokom na cyklistickú súťaž.

„J…m vášho Alaha,“ reve Mazurek v zelenom tričku ĽS NS na moslimskú rodinu, ktorú na bratislavskej hlavnej stanici musel chrániť kordón policajtov. „Dvesto rokov ste nás ako Turecko okupovali, ale viac už nebudete,“ pokračuje v reve na rodinu s malými deťmi skrytú za policajtmi. Potom ho ešte kamera zachytila, ako so zaťatými päsťami skandujú „Slovensko Slovákom“. Vzápätí začali na rodinu lietať kamene.

 

Video: Nový poslanec počas útoku na arabskú rodinu (od 13:55)
Zdroj – RafaVideoart

Učiteľ Juraj Smatana na Facebooku upozornil, že Mazurek obhajoval aj Hitlera a popieral holokaust. „Neobhajujem žiadny režim, ale o tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o 6 miliónoch a mydlách zo Židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá,“ tvrdil Mazurek.

Facebook Juraja Smatana
Facebook Juraja Smatanu

Mazurek rasisticky na Facebooku komentoval napríklad aj video o diskriminácii, kde si vedľa muža tmavej pleti nechce v plnom autobuse nikto sadnúť.

„No a kto normálny si dobrovoľne sadne vedľa smradľavého cigána? To je už diskriminácia aj to, že si nechcem k niekomu sadnúť? Nemám na to právo? Choďte už všetci multikulti antirasisti do prdele, lebo sa skrývate za krásne slovíčka, ale jediné, proti čomu bojujete, sú bieli ľudia.“

status1

Na svojom verejnom facebookovom profile 22. februára zase napísal:

„Od začiatku článku som vedel, že to bude nejaký černoško. A potom som došiel k fotke na konci a bum ho, intuícia neklamala. Klasická rozprávka. Mladá a nekonečne sprostá baba si do domu nasťahuje negramotného čierneho debila, lebo to je teraz IN… A ten ju nejakým zaujímavým spôsobom multikultúrne obohatí. Často sa to končí znásilnením a smrťou. Táto konkrétne dobytím skoro na smrť a teraz kómou, z ktorej sa možno nikdy nepreberie. Ale ony sa nepoučia a furt sa to budú obzerať za takýmito poloopicami.“

 

Snímka obrazovky 2016-03-11 o 11.14.22 Snímka obrazovky 2016-03-11 o 11.10.41

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie