Denník N

Tenistka Mihalíková u prezidenta: Jednu hru by som mu pustila, viac nie

Foto - Kancelária prezidenta SR
Foto – Kancelária prezidenta SR

Prezident Andrej Kiska prijal juniorskú víťazku Australian Open Terezu Mihalíkovú a poďakoval jej za reprezentáciu krajiny.

Urobila fantastickú reklamu našej krajine. Tak zhodnotil úspešné vystúpenie slovenskej tenistky Terezy Mihalíkovej na Australian Open prezident Andrej Kiska.

Stále iba 16-ročná Mihalíková na úvodnom grandslamovom turnaji roka prepísala históriu a stala sa prvou slovenskou víťazkou juniorskej dvojhry.

Vyslúžila si za to aj stredajšie prijatie u hlavy štátu.

m1
Foto: Kancelária prezidenta SR

Chce ďalšie stretnutie

Mihalíková sa prišla pochváliť s víťaznou trofejou, spoločnosť jej robil otec Ľubomír.

Stretnutie s prezidentom označila za pozitívny zážitok. „Bavili sme sa o nás, o tenise, o jeho dcére. Rozprávalo sa s ním úplne v pohode, pretože bol veľmi príjemný. Nakoniec nám poprial veľa šťastia, bolo to super,“ povedala po návšteve Prezidentského paláca mladá tenistka.

Ak by prišlo k fiktívnemu zápasu a nad Kiskom by viedla 6:0, 5:0 a 40:0, Miháliková by sa určite zľutovala a jednu hru súperovi pustila: „Jeden gem by som mu dala, ale potom nič viac. Stále existuje možnosť prehry, čiže 6:0, 6:1 by stačilo.“

Na najbližšie stretnutie s prezidentom sa chystá v lete. Udeje sa tak však iba v tom prípade, že ak po Australian Open vyhrá juniorskú dvojhru aj na Roland Garros. „Pokúsim sa vyhrať Paríž a prídem prezidenta pozrieť opäť,“ dodala s úsmevom.

m2
Foto: Kancelária prezidenta SR

Urobila veľký dojem

Mihalíková urobila na prezidenta veľký dojem. „Spravila fantastickú reklamu celému Slovensku. Je mladá, talentovaná, tak jej len držme všetci prsty, nech túto reklamu našej krajine robí čím väčšiu,“ pochválil mladú krajanku Kiska.

Mihalíková trénuje v rodných Topoľčanoch a Nitre, celú prípravu, náklady na cestovanie a ubytovanie počas turnajov jej hradí otec. Peniaze, ktoré dostáva ako dotáciu od štátu, stačia na 10 percent nákladov.

„Samozrejme, jej úspech bez obrovského nasadenia rodičov, osobného či finančného, by nebol možný. My sa musíme snažiť, aby talent, ktorý je v športe bez ohľadu na to, z akej finančne zabezpečenej rodiny pochádza, mal možnosť rásť a aby mal potom možnosť reprezentovať našu krajinu,“ uviedol Kiska.

Tenis sa mu páči, ale jeho obľúbené športy sú iné. „Volejbal a lyžovanie. Ako dorastenec som hrával I. ligu vo volejbale. Som Tatranec, moja dcéra súťažne lyžovala a odlyžovali sme toho spolu veľmi veľa.“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie