Denník N

Hossov spoluhráč Kane strelil hetrik, asistoval a dosiahol rekordných 100 bodov

Patrick Kane oslavuje gól v zápase proti Bostonu. Foto - AP
Patrick Kane oslavuje gól v zápase proti Bostonu. Foto – AP

Patrick Kane je túto sezónu najproduktívnejším hráčom a druhým najlepším strelcom NHL.

Útočník Chicaga Blackhawks Patrick Kane po prvýkrát za deväť sezón v NHL dosiahol hranicu 100 bodov.

Kane je na čele tabuľky kanadského bodovania a so 43 gólmi je druhým najlepším strelcom sezóny, najviac gólov dal Alexander Ovečkin (45).

Je tiež prvým Američanom, ktorý sa dostal na 100 bodov za posledných 10 rokov, naposledy to dokázal Doug Weight v sezóne 1995/96.

Štatistiky Patricka Kanea:

Sezóna Zápasy Góly Asistencie Body
2015/2016 79 43 57 100
Celkovo v NHL 655 248 409 657

Hetrik proti Bostonu

Spoluhráč Mariána Hossu dosiahol svoj 100. bod v sezóne v zápase proti Chárovmu Bostonu, v ktorom zaznamenal hetrik a si pripísal aj bod za asistenciu.

Je to niečo neuveriteľné. Je to méta, ktorú vždy túžite dosiahnuť, a keďže sa to stalo tento rok pred domácim publikom s tým, že do konca základnej časti zostáva iba pár zápasov, je naozaj jedinečné,“ povedal Kane pre nhl.com po zápase s Bostonom.

Slovenský útočník prihral na jeden gól Toewsovi, no zápas nedohral, keď po kolízii s protihráčom Vatranom v záverečnej tretine odišiel z ľadu a už sa do zápasu nevrátil. Hossa by mal absolvovať lekárske vyšetrenia, ale jeho zranenie ľavej nohy by nemalo byť vážne a je pravdepodobné, že už v utorok proti Arizone už bude môcť hrať.

Kaneov hetrik proti Bostonu:


Rekord dosiahol aj tréner

Tréner Chicaga Joel Quenneville dosiahol víťazstvom nad Bruins svoju 800. výhru v NHL. Chicago viedlo proti Bruins vysoko 6:0, duel sa napokon skončil výhrou Blackhawks 6:4.

„V istých momentoch to bolo trochu šialenejšie ako by sme si predstavovali. Som šťastný, že som doteraz pracoval s výbornými tímami, no ani jeden z nich nebol taký dobrý ako tu. V Chicagu je práca zábavou so skvelou partiou,“ hovoril Quenneville.

V zápase Chicaga proti Bostonu sa pochytil Zdeno Chára s Toewsom:

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie