Denník N

Oslava s pivom, gumové medvedíky a hudba zo Star Wars. Takto vyzerá víťazný deň Petra Sagana

Kameramani belgickej televízie Sporza zdokumentovali preteky, zákulisie i oslavy slovenského cyklistu na pretekoch Okolo Flámska.

„Prežil som skvelý deň, tieto preteky mi skutočne vyšli. Perfektný deň,“ povedal slovenský cyklista a majster sveta Peter Sagan po historickej výhre Okolo Flámska.

„Nie je to Tour de France, kde pretekáte 21 dní. V ten deň to musí byť dokonalé, pretože to nie je 200 kilometrov, ale 260. Máte iba jeden pokus,“ opísal Sagan slávnu belgickú klasiku.

Kamery belgickej televízie Sporza dokumentovali celý víťazný deň Petra Sagana na pretekoch Okolo Flámska. Vyčerpávajúce preteky, zákulisie, oslavy i to, ako jedol gumových medvedíkov hneď po výhre.


„Po výhre som si užíval príchod k autobusu s tímom, dali sme si pivo.“ Pred tým sa Sagan postavil na auto a zdravil fanúšikov. „Bol som ako rocková hviezda, ibaže bez gitary.“

Keď Peter Sagan vystupuje z tímového autobusu, pred ktorým čaká dav fanúšikov, začne hrať známa zvučka z filmu Star Wars. „Hudba je dôležitá pre každého. Dodáva dobrú a pozitívnu energiu.“

„Dakujem všetkým. Nie je to iba moje víťazstvo, ale víťazstvo celého tímu,“ ďakoval Sagan svojmu tímu.

Už v nedeľu čaká Sagana klasika Paríž – Roubaix. Potom bude mať dlhšiu pauzu a najbližšie sa predstaví na májových pretekoch Tour de California, ktoré minulý rok vyhral po tom, čo zvíťazil v dvoch etapách a vo zvyšných štyroch sa umiestnil v prvej trojke.

Po Tour de California sa vráti späť do Európy na švajčiarske Tour de Suisse v júni a potom už nasleduje vrchol sezóny – Tour de France, kde sa pokúsi získať už piaty zelený dres.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie