Denník N

Kotleba chce do vlakov posielať vlastné hliadky, má im veliť poslanec Krupa

Hliadkam ochrankárov vo vlakoch má veliť poslanec parlamentu Peter Krupa. Foto - ĽSNS
Hliadkam ochrankárov vo vlakoch má veliť poslanec parlamentu Peter Krupa. Foto – ĽSNS

Marian Kotleba využil medializovaný prípad spred pár dní, keď násilník vo vlaku z Nových Zámkov do Zvolena napadol mladé dievča.

Strana Mariana Kotlebu si vyhliadla ďalšiu oblasť, v ktorej sa chce realizovať. Do slovenských vlakov začala nasadzovať svojich bodyguardov, aby dávali pozor, či sa v nich „nedeje niečo nekalé“.

Zatiaľ ide o trojčlennú hliadku, ktorej velí novozvolený poslanec parlamentu Peter Krupa, ktorý sa preslávil nosením pištole do parlamentu.

Na Kotlebov zámer upozornila televízia Markíza.

Kotlebov poslanec prišiel do parlamentu ozbrojený. Autor – Miro Kern

Šéf ĽSNS sa rozhodol využiť medializovaný prípad spred niekoľkých dní, kedy sedemnásťročný násilník v osobnom vlaku z Nových Zámkov do Zvolena napadol mladé dievča. Urobil tak, keď bola v kupé sama, chcel od nej peniaze, keď mu ich odmietla dať, začal ju škrtiť a biť do tváre.

Kotleba v reakcii na to oznámil, že si od Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) vypýtal zoznam najrizikovejších vlakov, do ktorých chce posielať svoju ochranku. Malo by ísť o tri spoje, ktoré jazdia prevažne v Banskobystrickom kraji.

ZSSK už oznámila, že žiadnu takúto pomoc nepotrebuje. „Nie je možné, aby ktokoľvek svojvoľne kontroloval cestujúcich, prípadne zasahoval do prepravy. Na bezpečnosť cestujúcich dohliada vlakový personál, aktívne spolupracujeme aj so Železničnou políciou,“ reagovala hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová. „Nie je potrebné, aby na bezpečnosť dohliadol iný, samozvaný subjekt,“ dodala.

Na druhej strane, ZSSK nebude mať veľké možnosti ako Kotlebových bodyguardov z vlaku vykázať – pokiaľ nebudú narušovať poriadok a obťažovať cestujúcich. Pred každou jazdou si totiž chcú kupovať lístok, oficiálne teda budú obyčajnými pasažiermi.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie