Denník N

Referendum v Bystrici: staršieho muža zaujíma, čo sa deje v spálni gejov

Foto – TASR
Foto – TASR

Ľudia prišli hlasovať v referende najmä za zachovanie klasickej rodiny. Obávajú sa o výchovu a niektorých predstava, že by deti vychovávali homosexuálne alebo lesbické páry, poburuje.

BANSKÁ BYSTRICA. Starší manželský pár z banskobystrickej časti Podlavice hlasoval krátko po obede.

Vyšli z referendovej miestnosti a boli evidentne spokojní, že si splnili občiansku povinnosť.

Starší pán sa vyjadril úplne jasne. Súhlasí s otázkami a so všetkým, čo sa v nich píše, aj napriek tomu, že ani úspešné referendum nič neovplyvní.

„Dal som áno, to si hneď napíšte. Nesúhlasím so všetkým. S adopciou, so zväzkami, môže byť len muž a žena,“ povedal ešte pokojne vo vestibule základnej školy v Podlaviciach.

Mravné ohrozenie detí

Adopcie homosexuálnymi alebo lesbickými pármi považuje za mravné ohrozenie detí na sto percent a pre istotu to ešte raz zopakoval. Dôchodca nevie presne, čo sa deje v spálňach homosexuálnych a lesbických párov, a znepokojuje ho to. Myslí si o tom svoje a poburuje ho najmä vlastná predstava, že sa deti budú na to pozerať.

„Každého jedného toho homosexuála alebo lesbičky, alebo ako sa im hovorí, by som sa spýtal, čo robia v noci za dverami spálne. To sa chcem spýtať, ako prebieha ich intímny život. Neviem si to predstaviť, neviem, čo tam robia. Viem, čo ja robím s mojou manželkou, ale čo robia oni, to si neviem predstaviť. Alebo aj viem, ale nechcem na to ani pomyslieť. Na toto sa majú deti pozerať, keď si ich osvoja, či čo? Toto nám chýba, toto je Amerika?“ pýtal sa rečnícky.

Podlavičan si myslí, že za všetko môžu politici. Pochybovačne povedal, že ak sú normálni, nemali by so zväzkom chlapa s chlapom súhlasiť; hneď si aj odpovedal.

„Tí sú asi všetci nablblí. Čo robia dvaja chlapi spolu? Nerozumiem tomu. So ženou sa môžem aj pobozkať, ale ako sa budem s chlapom bozkávať, alebo kde ho budem chytať…?“ hlasno a rýchlo rozprával.

Manželove úvahy ukončila staršia pani po jeho boku, ktorá dovtedy mlčala.
„Dovidenia,“ povedala a odviedla manžela.

Za klasickú rodinu

Rozvedená matka jedného dieťaťa prišla hlasovať za zachovanie klasickej rodiny.

Nevie síce, či to zabezpečí práve referendum, ale obáva sa, že v parlamente sú už aj teraz ľudia, ktorí dokážu zmeniť ústavu.

„Homosexuáli a lesbičky mi neprekážajú. Pri adopciách však nikto nevie zaručiť, ako to dopadne,“ dodala.

Vdova (51) z Tajova pri Banskej Bystrici tiež hlasovala za zachovanie klasického modelu rodiny. Nevie si totiž predstaviť, akú identitu by si deti vytvárali, keby ich vychovávali dvaja otcovia alebo dve mamy. „Nie som voči nim zaujatá, ale deti v školách vedia byť kruté,“ dodala.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie